lauantai 8. marraskuuta 2008

Voi Suomen miestä


Teologisen instituutin pääsihteeri, kirkolliskokouksen jäsen Henrik Perret julkaisi blogissaan Savonlinnan kristillisen opiston rehtorin, kirkolliskokouksen jäsenen Teuvo Viktor Riikosen kirkolliskokouksen tämänkertaisessa syysistunnossa pitämän puheen. Teuvo Riikosen puheenvuoro oli kannanotto Kirkon nelivuotiskertomukseen vuosilta 2004 - 2007.
Suosittelen Teuvon puheen lukemista ja hänen herättämiensä kysymysten pohtimista. Nyt on aika tehdä enemmän sen hyväksi, että evankeliumin hyvä sanoma saavuttaisi myös miehiä.

Lisää luettavaa:
Kirkon tiedotuskeskuksen uutinen Kirkon nelivuotiskertomuksesta 2004 - 2007.
Monikasvoinen kirkko, Suomen evankelis-luterilainen kirkko vuosina 2004–2007. (2,7 MB, pdf)
Edit. 9.11. Helsingin Sanomat: uutinen tasa-arvoministerin isänpäiväpuheesta otsikolla Wallin: Miehetkin tarvitsevat tasa-arvoa.

1 kommentti:

  1. Teuvon puhe oli hyvä; minäkin sanon siihen "Amen". Olen itsekin usein miettinyt, mikä julistuksessamme tai tavassamme elää kristittyinä on vikana, kun miehet puuttuvat niin laajalti hengellisestä toiminnasta. Ei näin ollut alkukirkon kohdalla; mikä on mennyt vikaan?
    Onko julistuksestamme tullut liian yksipuolisesti vain tunteisiin vetoavaa? Onko Jeesuksesta tullut pelkästään hellä lohdun tuoja vai haastaako hän edelleen puolelleen rohkeita totuuden etsijöitä ja sen puolesta taistelevia, kuten alkukirkon aikoina?

    Sinikka

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)