perjantai 12. joulukuuta 2008

Kiire joulun viettoon

Mistä ihmeestä tulee joulukiire? Sen näkyvimpiä ilmiöitä ovat kaduilla kurvailevat sekopäiset autokuskit, otsa rypyssä lastenvaunuja työntävät aikuiset, kaupat täynnä mitä tahansa ostavia asiakkaita, hyllyjen väleissä kiertelevät ihmiset "mitä mä sillekin ostaisin"?...

Joka joulu kiirettä ihmettelen ja tunnistan itseni yhdeksi kiirettä pitäväksi. Mutta, kun sitä ja tätä on ostettava, koti laitettava kuntoon jouluksi, kortit ja joitakin pakettejakin on kiva lähettää, joulusiivoushan on ihan pakko tehdä ennen joulua ja joitakin ihania uusia leipomuksiakin on hauska koittaa.

Olen pikkuhiljaa, vuosien saatossa huomannut ja ehkä jotain jopa oppinutkin. Kodin voikin, ups, siivota jo aikasemmin ja pitää jopa kunnossa jouluun asti, pakastin on olemassa, joten leipoakin voi aiemmin, korttejakin voi kirjoitella jo ajoissa, eikä viimeisenä päivänä (harvoin kaverit muuttaa juuri joulukuussa :) Huomaan, että voin tehdä jotakin monelle asialle, etenkin viimetipan kiireelle. Joulunodotus voikin olla hauskaa ja levollista, itseasiassa olen voinut "siirtää" joulukiirettä vanhojen omaisteni luo, mikä taas tuo mieleen ihan oikean joulunodotuksen. On hyvä olla yhdessä, muistella vanhoja hyviä aikoja ja antaa ajan mennä menojaan.

Yhä uudelleen mieleeni nousee kiitollisuus Vapahtajaa kohtaan, joka aasilla karautti kansansa keskuuteen. Ei minunkaan tarvitse tavoitella täydellisyyttä itsetehdyssä joulussa, vaan saan taas laskeutua joulurauhaan kaikkine kiireineni luottaen täydelliseen sovitustyöhön: Siunattu hän, kuningas, joka tulee Herran nimessä! Taivaassa rauha, kunnia korkeuksissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)