keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Näkyvyyttä hakemassa


Päivien näyttely ilmensi hyvin kirkollisen elämän moni-ilmeisyyttä. Herättäjä-yhdistyksen pisteessä oli vankka miehitys. Tästä kännykkävideosta saa kalpean aavistuksen siitä, miten näyttlyhallissa aika-ajoin kaikui vakaa ja vakava körttivirsi. Mitenkään ryppyotsaisia körtit eivät kuitenkaan ilmeisesti ole. Vauvoille löytyi myyntipöydästä bodeja, joiden rinnassa on yhdistyksen logo ja yksinkertainen teksti: Herättäjä.
Kylväjän kasvatustyön koordinaattori Outi Paukkunen on jo pitkään painanut päälle, jotta Kylväjän standilla Kirkon lapsi- ja nuorisotyön neuvottelupäivillä olisi tänä vuonnakin lapsi- ja nuorisotyöntekijöitä hyödyttävää lähetystyöstä kertovaa aineistoa. Onneksi uusi Menox-lehti ilmestyi, kuten pitikin, hyvissä ajoin. Tampere-talossa moni varhaisnuorisotyöntekijä otti iloisena vastaan näytenumeron ja vielä iloisemmaksi tuli, kun kuuli, että lehteä voi tilata netin kautta lisää eikä joudu maksamaan muuta kuin lähetyskulut. Lapsi- ja nuorisotyöhön panostamisessa on lähetyksen tulevaisuus, joten tsemppiä, Outi.
Kylväjän standilla meitä oli kolme: Pekka Savolainen, Tampereen hiippakunnan aluekoordinaattori, kasvatustyön koordinaattorimme Outi sekä allekirjoittanut.

Pöydän ääressä käytiin monia mielenkiintoisia keskusteluja, solimittiin uusia suhteita ja lujitettiin jo syntyneitä suhteita. Mongoliaan erityisterveisiä: villaprojektin tulokset ovat saaneet jälleen kerran osakseen suurta kiitosta. Lampaat vietiin käsistä, kamelia ihailtiin pitkään, mutta sekin lähti johonkin lastenkerhoon, aaseja kaipailtiin lisää ja jotkut tahtoisivat kokonaan huovutetuista hahmoista tehdyn seimiasetelman :)
Ja Bangladeshiin terveisiä: taidokkaat kortit saivat osakseen paljon ihailua.
Syntyikö uutta lähetysinnostusta? Sen aika näyttää. Kirkkomme lapsi- ja nuorisotyön tekijät tarvitsevat paljon esirukousta vaativassa työssään.

4 kommenttia:

 1. Hieno "juutuuppi", miksei me laulettu lähetysvirsiä? ääntä kyllä olis lähtenny :) siinäpä haastetta ensi vuodeksi! Ostitko paidan "odotan noutajaani"? Päivien esittelyosastolla oli kyllä tänä vuonna taas hyvä meininki; jos alkoi maan kamara ahdistaa, saattoi kiivetä rautatolppaa kattoon katselemaan laajempia näköaloja...

  VastaaPoista
 2. Outi, en tiedä, miksi sinä ja Pekka ette laulaneet, mutta itselläni on yliopistosta todistus, etten osaa laulaa :) Sitä paitsi körteillä oli Jaska Löytty.
  Oli tosiaan upean juhlallinen tunne, kun menin näyttelyhalliin, jossa raikui yksinkertainen veisuu. Sisäinen kortti minussa heräsi.

  Ostin kolme paitaa. Yhdessä lukee Ah, älä suutu. Siinä paidassa olen nyt kuljeskellut. Kaapissa on paita Nyt ihmettelen tässä ja toinen, jossa lukee Kahden maan kansalainen.
  Vasta päivien jälkeen tajusin, että olisihan meillä ollut lähetyskurssilla vaiva, jolle olisi voinut varmaankin ostaa sen Herättäjä-bodin. No, tulee siitä tilaisuuksia myöhemminkoin.

  VastaaPoista
 3. Mitäs tuo herättäjäbodin käyttäjäehdokkaasta lausuttu arvio oikeen tarkoittaa "...olishan meillä lähetyskurssilla vaiva..."!Mitäs siellä nykyään tehdään?

  VastaaPoista
 4. Kameleont, täällä typotehtailija. Blogger ei tunne suomen kielen oikolukua kommentoinnissa. Se alleviivaa kaikenlaiset sanat. Sitä paitsi: vaivakin on suomea. Saattaa myös olla, että minulla oli vähän körttifiilikset kirjoitellessani - siis vähän niin kuin tuska ja vaiva :)

  Lähetyskurssilla ei tosiaankaan ole vaivaa, vaan suloinen vauva.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)