lauantai 28. helmikuuta 2009

Bangladesh mielessäin

Työhuoneeni pöydälle on alkanut kertyä tavaroita, joita pitää ottaa matkalle mukaan. Viisumi on leimattuna ja suurin osa rokotuksista on saatu. Olen lähdössä kauas: Bangladeshiin. Siinä toivossa eletään. Aikaa lähtöön on vielä muutamia viikkoja.

Kylväjä tekee sekä lähetystyötä että kehitysyhteistyötä Bangladeshissa. Odotan innokkaasti sekä kehitysyhteistyöprojektiemme ihmisten tapaamisia että paikallisen luterilaisen kirkon ihmisten tapaamista. Toivon näkeväni myös pastori Nilon, kirkon ainoan papin, joka vammautui vakavasti moottoripyöräonnettomuudessa viime vuonna.
Kehitysyhteistyöprojekteissamme työskenetelee peräti toistasataa paikallista ihmistä. Erityisesti kansalaisjärjestöjen organisoimat kyläyhteisöprojektit ovat lännen mediassa saaneet osakseen julkisuutta. Itse hämmästyi Kylväjään tullessani kuinka laajaa tämä BLM-F-toiminta Bangladeshissa on. Tuossa vaiheessa maassa oli nimittäin vain yksi järjestömme lähettämä suomalainen työntekijä, nyt heitä sentään on kaikkiaan neljä, vaikka uudet tulokkaat vasta lähinnä opiskelevat kieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)