tiistai 17. helmikuuta 2009

Missä kalat syövät puiden lehtiä

Kipulääkäri, apulaisprofessori Anneli Vainio on kirjoittanut mielenkiintoisen kirjan matkastaan Kamputsean, Laosin, Kiinan, Mongolian ja Venäjän kautta Suomeen.
Kirjailija kertoilee kokemuksistaan Kamputseassa, jossa hän on ollut lääkärin työssä sekä matkastaan kohti Suomea naapurimaiden halki. Hänen kirjoittamistyylinsä on hyvin elävää. Hän kuvailee yksityiskohtaisesti asioita. Esimerkiksi hänen kuvauksensa perusteella voisin jopa osata erottaa eri kansallisuuksia toisistaan ja nimetä heidät oikein.
Ennakko-odotukseni oli, että kirja olisi syväluotaus kirjan kirjoittajan työhön ja kuinka kokemukset ovat häntä muuttaneet. Koin kirjan kuitenkin kevyempänä katsauksena ja varsinkin kiintoisana matkakuvauksena. Kirjaa lukiessaan humanitaarisessa ja kehitysyhteistyössä kaukomailla työssä olleet voivat lukea kirjaa kuin omaa elämäänsä. Suosittelen kirjaa kaikille, jotka ovat lähdössä kehitysmaihin työhön tai vaikkapa ihan lomamatkallekin.

Tämän entryn kirjoitti työkaverini, joka syystä tai toisesta tahtoi pysytellä itse taka-alalla. Siksi minäpistin tekstin blogiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)