tiistai 24. maaliskuuta 2009

Naogaonista hyvaa iltaa

Nyt taalla Bangladeshissa on alkanut kuuma aika. Luvassa on mahdollisesti myos myrskyja. Olemme Naogaonissa, jonne on noin kuuden tunnin matka Dhakasta. On kuuma ja gekot mekastavat nurkissa. Tuulettimen propeli pyorii ja, mika hammastyttavaa, netti toimii. Jopa sahkot toimivat. Olisi aika kamalaa pudota yllattaen sakkipimeyteen, mutta sellaista voi sattua. Esimerkiksi eilen sattui, kun olimme Dhakassa kylailemassa ja kesken kaiken koko iso huoneisto pimeni taysin. Se tuo uuden ulottuvuuden pohdintaan kayttaako portaita vai mennako hissilla (Dhakassa kyseisessa talossa oli ihan moderni hissikin tarjolla).
No, nyt ei ole hisseja, mutta on kovin tutunoloinen tietokone ja toimiva mokkulayhteys. Ehkapa taalta tulee viela kuviakin, jos nain hienosti jatkuu.
Junamatka takalaisessa hyttivaunussa oli melko mukava, varsinkin, kun paasimme joskus puolimatkasta vaunuun, jossa ei tarvinnut istua kuin kanat orrella.
Melko monta kertaa olen jo nahnyt, kuinka paikalliset ihmiset sydamellisesti kiittavat Aili Mariaa joka puhuu heidan kieltaan, kuten kuulin sanottavan, ilman vierasta korostusta.

4 kommenttia:

 1. hei, huippua, että voit blogittaa ihan tikkana Bangladeshista!!! olet ilmeisesti jo paremmassa kunnossa? siunattua yötä sinne maan ääriin!

  VastaaPoista
 2. Joo, no juu. Verkkoyhteys oli alkuillasta vähän nheikko, mutta parani iltaa kohden eivätkä sähkötkään ole menneet, joten joo, täältä sitä Paulan koneelta blogitetaan. Kuviakin olisi ja videotakin, mutta tässä kuumuudessa on jokin raja työhimoilla. Ehkäpä tästä mennään nukkumaan, kun kello on jo kohta 11 ja aamulla kuudelta piti lähteä lenkille.

  VastaaPoista
 3. Kiitos terveisistä! Voimia ja siunattuja askeleita sinne helteeseen!

  VastaaPoista
 4. Savis, kuumaa on ollut tänään. Etkä arvaa, miten pimeää on, kun kaikki sähköt sammuvat. Näkyy olevan jokailtainen rituaali. Itse en tykkää ajatuksestsa. että voisin astua pimeässä tulitikkulaatikon mittaisen torakan päälle. Ne leviävät aika pehmeästi kengänkin alle, mutta entäs paljain jaloin.
  Olimme tänään naisten raamattupiirissä.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)