tiistai 14. huhtikuuta 2009

Hiihto- ja lasketteluleirillä elettiin Pääsiäistä yhdessä


Nuorten pääsiäisleirillä on hieno mahdollisuus sekä hiihtoon, lumikenkäilyyn ja lasketteluun että tutustua Pääsiäisen sanomaan. Tutkimme tänä vuonna leirillä yhdessä ensimmäistä pääsiäistä (2 Moos. 12), söimme lammasta, katkerin yrttien ja happamattoman leivän kanssa ja elimme Israelilaisten orjuudesta lähdön todellisuuden kengät jalassa ja pipo päässä. Tuntien samalla myös oman liikkelläolomme evankeliumin tähden Jumalan koko sota-asu käytössä (Ef. 6: 10-18)

5 kommenttia:

 1. Mitähän nuo katkerat yrtit mahtoivat olla?

  VastaaPoista
 2. no, niitä mitä suomalaisesta kaupasta löytyi eli salviaa, minttumelissaa ja olikohan se nyt basilikaa yms... sopivat muuten vallan mainiosti lampaan paistin kanssa, suosittelen.

  VastaaPoista
 3. Itse taisin syödä katkerampia yrttejä Bangladeshissä. Siellä oli aika stydit mausteet sooseissa :)

  VastaaPoista
 4. hehe...mistä ne ovat siellä muistutuksena, kun silloin ekan pääsiäisaterian katkerat yrtit olivat muistutuksena katkerasta orjuudesta ettei kansa unohtaisi...

  VastaaPoista
 5. Enpä usko, Outi, että se on juuri minkään muistoksi... Luullakseni siellä maustetaan ruoka tulisesti, jotta se säilyisi paremmin.
  Itse en ole niitä, jotka pistäisivät kourallista inkivääritahnaa tai chilitahnaa lihapataan vapaaehtoisesti. Sen sijaan miedon kalan maustaminen currylla oli mukava juttu.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)