keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Terveiset Bangladeshistä


Runsaan kahden viikon reissu on takanapäin. Sydän on niin täynnä, että ihmettelen, miten tätä kaikkea aletaan purkaa. Olen käyttänyt kolmen tunnin aikaerohyötyä hyväkseni ja herännyt aikaisin aamulla. Kirjoitin henkilökohtaiseen blogiini jo pienen jutun Kylväjän kehitysyhteistyöhankkeista Bangladeshissä, noin yleisesti ottaen. Pistän tähän toisen kuvan samalta klinikalta, josta jo aamulla julkaisin kuvan blogissani.
YK:n vuosituhattavoitteissa naisten ja lasten aseman parantaminen on keskeisessä asemassa. Kyläklinikkatoiminta näillä syrjäisillä alueilla osuu usein yksiin tämän tavoitteen kanssa.
Nämä naiset ovat tulleet klinikalle varmaankin eri syistä. Yhteisen kielen puuttuminen ei estänyt ystävällistä lähestymistä. Kävikin ilmi, että alueen ihmiset olivat kiitollisia klinikalta saamastaan avusta ja neuvonnasta. Näyttää siltä, että yksinkertaisilla toimintamalleilla saadaan aikaan elämänolosuhteisen kohenemista. Kylväjän toiminta alueella perustuu kestävään kehitykseen: pyrimme toimimaan niin, että paikalliset eivät tulisi riippuvaisiksi ulkomaisesta rahasta ja avusta. Pikemminkin luomme rakenteita, jotka toivottavasti säilyvät silloinkin, kun itse vetäydymme alueelta. Emme siis panosta hienoihin rakennuksiin emmekä tietotekniikkahankkeisiin maassa, jossa sähköt ovat poissa usein tuntikausia ja joissa rakennusten ylläpito on suuri haaste sen jälkeen, jos rahahanat sulkeutuvat ja ulkomaiset vetäytyvät.
Työ Naogania ympäröivällä alueella on monimuotoista: kyläkouluja, klinikoita, säästöryhmiä, sanitaatiota, hormiuuneja...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)