torstai 9. huhtikuuta 2009

Valokuvatorstai: Violetti


Tämänpäiväinen haastesana on violetti. Teema taitaa olla peräisin kirkkovuodesta, sillä nyt eletään kirkkovuodessa katumuksen ja paaston päiviä.
Itse olin viime viikon perjantaina St. Thomasin anglikaanisessa messussa Dhakassa. Vietimme palmusunnuntaita. Alttari oli verhottu violetilla ja papin messuvaatteet olivat nekin lilaa. Messu oli tutunomainen. Väki kirkossa oli aika länsimaisvoittoista eksoottisesta ympäristöstä huolimatta, mutta oli tähän englanninkieliseen messuun muutama paikallinenkin saapunut. Banglamessu oli pidetty muutamaa tuntia aiemmin samassa paikassa.

13 kommenttia:

 1. Kaunis on tämä liturginen väri. Eikö se riisuta jossakin vaiheessa ja vaihdeta huomiseksi mustaan ja sitten pääsiäisyönä valkoiseen?

  VastaaPoista
 2. Pääsiäisen kirkkovärihän se siinä!

  VastaaPoista
 3. Eksoottinen ympäristö todellakin, kiitos esittelystä.

  VastaaPoista
 4. Savisuti, en ole varma anglikaanien systeemistä, mutta omassa kirkossamme riisuttiin tänään koko alttari kaikesta. Huomenna kirkko on puettu mustaan eikä valoja varmaankaan pidetä.
  Inkivääri, joo, tai oikeastaan paaston ajan värihän se siinä.
  SusuPetal, riisuttiin kengät kirkon ovella, Virret olivat englantilaisia, samoin liturgia. Tuulettimet surisivat katossa ja tunnelma oli lämmin. Itse hämmästyin välitöntä ja ystävällistä kanssakäymistä messun jälkeen.

  VastaaPoista
 5. Hei,

  laitoin sivuiltani LINKIN tähän blogiin...

  VastaaPoista
 6. Kiitos tutusta väristä uudessa ympäristössä & kuvan näkökulmasta. Piti googlata missä on Dhaka, no nyt tiedän..

  VastaaPoista
 7. Kutis, kun olin lähdössä Bangladeshiin, katsoin karttaa aiempaa tarkemmin. Vasta silloin havaitsin, että Bangladesh on lähes kokonaan Intian sisällä ja että toinen rajanaapuri on Myanmar. Olin aina luullut, että maa on pikemminkin Intian itäpuolella.
  Leenukka, kyllä vain. En ole koko tähänastisen elämäni aikana saanut koskaan ennen tehnyt sellaista matkaa, jonka aikana olisin tutustunut moniin tavallisiin paikallisiin ihmisiin ja vieraillut monissa kodeissa. Palattuani sitten katselin Bangladeshin demokraattisen kansantasavallan hallituksen julkaisemaa hienoa kuvakirjaa maasta. Siinä esiteltiin monia turistikohteita, joissa en ollut lainkaan käynyt reisuuni aikana. Olimme yrittäneet vierailla Paharpurin buddhalaisessa luostarissa, joka on erittäin vanha ja tunnettu nähtävyys, mutta pahaksi onneksi menimme sinne päivänä, jolloin portit olivat kiinni, joten saimme katsella monumenttia hyvän matkan päästä.

  VastaaPoista
 8. Sinulla on ollut mielenkiintoinen matka!

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 9. Neulekirppu, matka oli tosi mielenkiintoinen ja kevään kuluessa aion kertoa siitä monenlaista.
  On mukavaa olla turvallisesti kotona.
  Hyvää pääsisäistä myös sinulle.

  VastaaPoista
 10. Kirkosta se väri yleensä löytyy ja varsinkin papin yltä. Hyvä kuva ja pääsiäiseen sopiva. :)

  VastaaPoista
 11. Joo, Tarjuska. Paitsi sitten tosiaan pääsiäisenä liturginen väri vaihtuu, ensin pitkänperjantaina mustaksi ja pääsiäisenä valkeaksi, joka on juhlan väri.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)