sunnuntai 23. elokuuta 2009

Entäs kun sataa?

Kehitysyhteistyökoordinaattori Mika Laiho vastaili mongolialaisittain istuen Kirkkopäivä-vieraiden kysymyksiin. Mika tunnistettiin juhla-alueella oikein hyvin pitkänä miehenä, joka kulkee mongolialainen pipo päässään.

Juhlateltan vieressä kampuksen kentällä kökötti Kylväjän jurtta. Jurtassa riitti kävijöitä. Moni kysyi, mitä tapahtuu, jos alkaa sataa. Mongolian-työntekijämme selvittivät kävijöille, että kun oikeastaan ei juuri sada, ja jos sataa, tuuli kyllä pian kuivattaa jurtan. Yleensä sataa lähinnä hiekkaa.
Mielenkiinto Mongoliaa ja siellä tehtävää työtä kohtaan oli merkittävä.
Jurtassa oli työtämme esittelevää materiaalia. Seassa oli myös muutama Mongolian kehitysyhteistyöhankkeistamme kertova esite. Hankkeistamme kertovaa materiaalia on luvassa vähitellen syksyn kuluessa sekä jurttaan että banglamajaan lähetystyömateriaalimme rinnalle.

2 kommenttia:

  1. Tänä kesänä Mongolia on saanut kovasti sateita. Monesti jurtaan vedetään muovipressu päällyskankaan alle taikka päällyskangas tehdään ns. venepressusta - siis vedenpitäväksi. Monta viritystä olemme nähneet. Piippu vedetään myös sateella pois paikoiltaan ja "kattoikkuna" suljetaan...toisinaan näkee suhteellisen märkiäkin jurttia, mutta niin kuin Mika on sanonut, aurinko taikka tuuli kuivattaa jurtan nopeasti :)

    VastaaPoista
  2. Jaana, kiitos tästä paikan päältä tulevasta tiedosta.
    Ilmasto maailmassa muuttuu ja saattaa hämmentää, kun perinteiset toimintatavat eivät toimikaan...

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)