sunnuntai 23. elokuuta 2009

Kirkkopäivien runsaudensarvi herätti kysymyksiä

Keskisuomalaisen toimittaja Aino Suholalle kirkko ei ole mikään yhdentekevyys. Nyt kun Kirkkopäiviä pidettiin Jyväskylässä, Suhola otti niihin osaa ja kirjoitti kantaa ottavia kolumneja tapahtuman kulusta.
Aino Suholan Kirkkopäivien aikainen kolumni Mihinkähän Jeesus menisi? haastoi mielestäni Kirkkopäiviä järjestäjiä perusasioiden uuteen pohdintaan.
Vähävaraisten on mahdotonta osallistua kirkon eliitin keskusteluun, sillä osallistumisesta joutuu pulittamaan melko paljon rahaa. Niinpä hyvää tarkoittavat ihmiset puhuvat omassa piirissään siitä, mitä voisivat tehdä syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien ihmisten hyväksi. Itse arvelen, että Kirkkopäivistä ei tule merkittävän vallankumouksen teologian eikä köyhien kirkon kasvualustaa paljonsta puheesta huolimatta.
Päivien kulisseissa näkyi muitakin mielenkiintoisia jännitteitä: paikalliset ohjelmansuunnittelijat jäivät Helsingistä tulleiden jyrien alle useita kertoja prosessin kuluessa. Tämä kävi ilmi seurakuntien työntekijöiden kanssa keskustellessani.
Omasta mielestäni Kirkkopäiville tekisi hyvää, että bisneksen ja aatteen suhde tehtäisiin läpinäkyväksi ja Kirkkopäivien arvot kirjoitettaisiin auki ja julkistettaisiin kaikille.

2 kommenttia:

  1. Nyt ei enää harmita, etten päässyt mukaan. Rahan vähyys oli esteenä osallistumiseen.

    VastaaPoista
  2. Palaga, asia on tuttu itselleni. Yleensäkin kirkolliset tapahtumat on suunniteltu mielestäni sillä silmällä, että ihmisillä on runsaasti rahaa käytössään. Sellainen merkitsee, että tapahtuman osanottajat valikoituvat.
    Evankeliumi on ilmainen. Minun tekee aina mieleni ottaa kaksi askelta taakse päin, kun kirkon ovella on lippujen myyjä. Näin itselleni kävi perjantai-iltana, kun menin konserttiin: kirkkopäivien "isohupi-napilla" pääsi sisään alennettuun kymmenen euron hintaan. Aika harvassahan väki kirkon penkeissä istui, vaikka konsertti oli mielestäni kyllä hyvä.

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)