maanantai 3. elokuuta 2009

Kuka välittää ja kenestä

Vaikka Kylväjän toimisto on virallisesti ollut kiinni, täällä ei ole ollut hiljaista. Moni työntekijämme on ollut kotimaassa lomailemassa. Näinä päivinä Etiopiaan lähtee uusia työntekijöitä kielikoulutukseen ja sitä kautta töihin.

Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka eivät tunne Jeesusta ja paljon ihmisiä, jotka ovat kuulleet Jeesuksesta vain toisenkäden tietoa.
Täällä Suomessa eletään talouslamaan varautuvissa tunnelmissa. 1990-luvun lama toi monen ihmisen elämään kriisejä. Kaikki eivät niistä edes selvinneet. Silloin kirkko ja kristilliset yhteisöt auttoivat ihmisiä selviämisessä. Hetken aikaa kirkko sai osakseen hyväksyntää julkisuudessa, kun sen katsottiin olevan hyödyksi. Taloussuhdanteen kääntyessä kirkkokritiikki jälleen voimistui. Ja viimeksi eilen itse luin netistä, kuinka ystäväni kiusaantui kirkonkellojen kalkutukseen.

Kun Jeesus kulki Galileassa, Juudeassa ja Samariassa, hän saavutti myönteistä vastakaikua siellä, missä oli muiden syrjimiä ja halveksimia ihmisiä. Monet menestyvät ja suositut olisivat toki mielellään kutsuneet Jeesuksen kaverikseen, mutta ongelmia tuli, kun Jeesus avasi suunsa. Eräällekin menestyjälle Jeesus sanoi: ”Mene ja myy kaikki, mitä sinulla on, ja anna rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaassa. Tule sitten ja seuraa minua.” Tällainen kaveri vaati liikaa. Veronkerääjänä uransa tehnyt Matteus raportoi tapahtuneesta: Mies synkistyi ja lähti surullisena pois Jeesuksen luota, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.
Niin, kukas se sanoikaan, että ette voi rakastaa Jumalaa ja mammonaa.
Tänään kuulin uutisista, kuinka eräs edellisen laman koettelemuksista selvinnyt yrittäjä auttaa nyt niitä, joilla on ongelmia. Se on mielestäni rakkautta.
Itsekkyys on ainakin Suomessa perusarvo, jota harva kyseenalaistaa. Ne, jotka ovat kokeneet kovia, ovat usein niitä, jotka välittävät myös toisista ihmisistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)