torstai 24. syyskuuta 2009

Valokuvatorstai: Tasan


Tasan eivät käy onnen lahjat.
Meillä suomalaisilla on esimerkiksi kiviä. Bangladeshissa niitä täytyy tehdä.

Eilen oli syyspäivän tasaus. Valokuvatorstain aihe tänään on Tasan.

26 kommenttia:

 1. Tämä on todellisuuta, näin on aina ollut ja näin tulee jatkossakin. Ainahan sitä voi tasoittaa ja jos jokainen antaa hiukan omastaan, niin meneekö puntit silti koskaan tasan.

  VastaaPoista
 2. Vaikea on täällä kuvitella, missä kaikessa voikaan tasajako uupua.

  VastaaPoista
 3. Elämä on, ei vain pelkkä valintakysymys.

  VastaaPoista
 4. Ajatuksia herättävä vastaus!

  VastaaPoista
 5. Eivät niin. Koskaan. Elämä ei ole reilua, vaikka kuinka yrittäisimme tasata.

  VastaaPoista
 6. Tasaisista tiilistä epätasaisia kiviä? Tasan voi olla niin monella tavoin. Oivallus on hyvä.

  VastaaPoista
 7. Me hyväosaiset ei oikein osata edes kuvitella miten hyvin meillä asiat onkaan. Hyvä kun täällä meitä muistuttelet asioiden toisesta puolesta.

  VastaaPoista
 8. Näinhän se on. Tasan ei käy... hyvä kuva haasteeseen.

  VastaaPoista
 9. Totta, tasan ei käy. Bangladeshissä on puolestaan jotain muuta mitä meillä ei ole.

  VastaaPoista
 10. PehmytPiirto, taitaisi olla aika hassua, jos veisimme heille kiviä?
  Ansku, sanos muuta.
  Oh-Show-- Elämä on.
  Zilga, niinpä.
  Sonja, eipa niin.
  Inkivääri, kiitos.
  Liisa, tähän todellisuuteen olen lyönyt omaa päätäni. Olen ajatellut, että yksityisenä ihmisenä en kai voi kovin paljon tehdä, mutta jotain voin. Ja yhteisönä voimme jo paljon enemmän, kun tuemme ruohonjuuritason kehitystyötä... Ja jos Suomen valtionkin kehitysyhteistyön kautta voimme tukea, jos valtio osoittaa verovaroja kehitysyhteistyökohtaisiin.
  Reija, niin se menee.
  Savisuti, kommenttisi nosti tällä kertaa hymyn huulilleni, kun nyt on kyse näistä kivistä :D
  Ari, niin.
  Marjut ja Kipi, tosiaan, asiat ovat täällä eri tavoin kuin Bangladeshissä. Toiset asiat ovat siellä paremmin kuin Suomessa, toiset huonommin. En tiedä, onko kivien puute hyvä vai huono asia. Banglat tekevät tiiliskiviä. Ravinnon laatu ja määrä ovat siellä täysin päinvastaisen haasteen kohde kuin Suomessa. Täällä väki miettii, miten polttaa liiaksi syötyä rasvaa tai sitten miettii, mistä saisi kevyttä ja herkullista gourmet-ruokaa, Banglat puolestaan nauttivat ravintoarvoltaan heikkoa ruokaa eivätkä saa ruoastaan riittävästi vitamiineja eivätkä usein myöskään proteiinia.

  VastaaPoista
 11. Tasan ei käy onnen lahjat, se lause tulee tasan sanasta ekana mieleen. Onhan sekin erikoista, ettei ole kiviä. Meillä niitä kyllä riittää.

  VastaaPoista
 12. Pantteri, joopa joo. Tällä kertaa minäkin tartuin ensimmäiseen mieleen tulleeseen sanontaan. Se tuntui jotenkin niin mahdottoman luontevalta, koska se on liiankin totta elämässä ja on mielestäni oman moraalimme testi.
  Aurinkoinen, niin.

  VastaaPoista
 13. Epäoikeudenmukaisuutta on aina. En tiedä voimmeko sitä asiaa muuttaa, mutta saamme olla iloisia omasta hyvästämme ja auttaa muita. Luulen, että jokaisen elämällä on oma tarkoituksensa, myös vaikeuksilla ja köyhyydellä.

  VastaaPoista
 14. Tuulento, uskoni mukaan jokaisen ihmisen elämä on yhtä arvokas, varallisuudesta ja asemasta riippumatta. Ja nähdäkseni olemme vastuussa siitä, miten saamaamme hyvää käytämme.
  Tarkoitan tällä pohdinnalla vain sitä, että mielestäni epätasainen maallisen hyvän jaksutuminen maailmassa ja Suomessa haastaa meitä pohtimaan omaa arvomaailmaamme.

  VastaaPoista
 15. Kiviä on Suomessa,mutta tiiliä ennen ainakin tehtiin.

  VastaaPoista
 16. Tasan ei mene, joskus ei voi valita. Me voimme aika usein. Toivottavasti valitsemme viisaasti.

  VastaaPoista
 17. Heillä taitaa olla paljon hiekkaa, meillä isompia kiviä. Hiekasta voi tehdä tiiliä, tiilistä taloja. Kuinka moni Suomessa osaisi itse tehdä tiiliä?

  VastaaPoista
 18. Flora, koko Dhaka on nähdäkseni ympäröity tiilitehtaitten vyöllä.
  Susu, niinpä niin.
  Kutis, en ole oikein asiantuntija. Epäilen, että tiiliä saatetaan tehdä ihan savestakin... ja siis tosiaan, siellä taloja ei taideta tehdä elementeistä, vaan tukevammat kai usein tiilestä ja huterammat bambusta tai bambusta ja mudasta.

  VastaaPoista
 19. Wiltteri, niinhän se on. Mutta on toki asioita, joita soisi kaikkialla olevan: puhdasta vettä, ruokaa, rauha, hygieniaa, lukutaito tulevat äkkiseltään mieleen. Kivistä en ole aivan varma, kun niitä näköjään voi tehdäkin, jos niitä tarvitsee.

  VastaaPoista
 20. Superb blog post, I have book marked this internet site so ideally I’ll see much more on this subject in the foreseeable future!

  VastaaPoista
 21. Thank you, anonymous :)
  You may order this blog or use rss?

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)