torstai 17. syyskuuta 2009

Valokuvatorstai: todet ja tärkeinä pitämämme


Tänään Valokuvatorstain aihe on sitaatti Richard Fordin kirjasta Itsenäisyyspäivä. Sitaatissa romaanihenkilö Frank Bascombe neuvoo poikaansa:--"Aika monet asiat, joita pidämme tosina, eivät olekaan totta, ja toisista taas, jotka ovat totta, et välitä hittojakaan. Sinun on tehtävä omat arviosi. Elämä on täynnä tällaisia pieniä, pullotettuja oppitunteja.” --

Mahdollisiin taudinaiheuttajiin on usein vaikea uskoa, koska ne eivät näy.
Tätäkin miestä on neuvottu, ettei tarpeettomasti ottaisi käsiinsä kanalintuja, mutta totutut tavat ovat lujassa. Matkaa jatkettiin käsiä pesemättä.
No, huolimatta näistä tavoista; lintuinfluenssa ei ole toistaiseksi päässyt leviämään Bangladeshissa.

28 kommenttia:

 1. Niin, näkymättömiin bakteereihin on vaikea uskoa.

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja suloinen voi olla vaarallista, mutta voiko elää, jos pelkää kaikkea? Tervettä järkeä on tietysti lupa käyttää.

  VastaaPoista
 3. Trina, kiitos.
  Tuulento, joo, eikä näin ole pelkästään kehitysmaissa.
  Aino, ei tosiaankaan kannata alkaa kaikkea palätä, se on kai sairastakin, tai ainakin johtaa helposti sairauteen, mutta on asioita, joihin kannattaa uskoa, vaikka niitä ei näekään.

  VastaaPoista
 4. Uskominen johonkin, antaa elämään suuntaa ja voimaa. Olkoon se totta tai ei.

  VastaaPoista
 5. Suloinen tipu yhtä kaikki! Muutaman oppitunnin jälkeen ehkä totuus paljastuu, mikäli selviää hengissä...

  VastaaPoista
 6. Oh-show... kiitos.
  Ansku, miksikäs ei, lääkkeidenkin lumevaikutuksen piikkiin pannaan aika iso panostus.
  Inkivääri, onneksi ei nyt ole ollut epidemiaa maassa, mutta huolestuttaa kyllä, jos lintuinfluenssa jälleen voimistuu, se tarttuu nopeasti jos ei hygienia ole hanskassa.

  VastaaPoista
 7. Totta on, ettei tavoistaan pääse eroon.
  Taas ei totta on se, että olisi tästä sairastunut.

  VastaaPoista
 8. Hyvin vastasit. Jos tämä mies tiesi, että totena pidetty ei olekaan totta.

  VastaaPoista
 9. Arleena ja Pehmytpiirto, mielestäni joskus on vaikea uskoa sellaiseen, mitä ei näe. Joskus sillä ei ole väliä, uskooko esimerkiksi bakteereihin ja niiden leviämisestä kertovaan tietoon. Joskus tiedosta ja sen mukaan toimimisesta voi olla elintärkeää hyötyä. On ikävää, jos tällaisen opin saa kantapään kautta,

  VastaaPoista
 10. Kukaan ei selviä elämästä hengissä mutta kuoleman kanssa voi elämässään tulla toimeen kun on varovainen, huolellinen ja ottaa vastaan terveysvalistuksen tosissaan.

  Erinomainen vastaus valokuvatorstain haasteeseen. Vastakohta on tehokas. Lintu on pieni ja suloinen, mutta...

  VastaaPoista
 11. Tässäpä yhtä aikaa pelottava ja hellyttävä kuva. Ihmisten pinttyneet tavat taitavat olla suurin syy siihen, ettei valistus tehoa - myös täällä suomessa. Eihän sitä ennenkään..ü

  VastaaPoista
 12. Sairastumisiin on vaikea uskoa ja yleensä ihmiset olettavat ettei heihin mikään tartu. Minä aina ihmettelen meidän taajamassa liikkuvaa lintumummoa, joka uskollisesti ruokkii puluja ja muita vastaavia lintuja. Kauraryyniä kuluu monta pakettia vuodessa. Noihin lintuihin ja lepakoihin ei kyllä kannata paljain käsin koskea.

  VastaaPoista
 13. Pankin talkkari, joo. Ja sitten kun ei sairautta tule, vaikka ei ole noudatettu "valistajan" ohjeita, voi syntyä käsitys, että ohjeet ovat olleet aivan turhia.

  Tarjuska, niinpä niin, ei suojaa edes tieto kaikilta sairauksilta. Menneinä vuosikymmeninä pulut levittivät tietääkseni Helsingissäkin tubia (en ole tarkistanut tätä tietoa), mutta joka tapauksessa monia tauteja. Varmaan näin on edelleen. Lisäksi on niin, että nuo lintujen ruokkijat ruokkivat tajuamattaan melkoista rottalaumaa.

  VastaaPoista
 14. Kaunis , suloinen kuva , joka muuttuu vähemmän "kauniiksi", kun lukee saatetekstin. Hyvä oivallus!

  VastaaPoista
 15. Kas, samasta aiheesta, mutta vähän erinäkökulma. Hyvin vastasit sinäkin haasteeseen.

  VastaaPoista
 16. Hyvä vastaus haasteeseen minunkin mielestäni!

  VastaaPoista
 17. Se on totta, että näkymättömään ei oikein osaa uskoa. Turha panikointi ei myöskään ole hyväksi, joskin on oltava varovainen ja toimittava ohjeiden mukaan. No niin.. mikä se on se kultainen keskitie tai totuus. Siinä pulmaa.. :)

  VastaaPoista
 18. Tari, kiitos kuvakehusta. Kieltämättä herätin ristiriitaisia tunteita.
  Zilga, kiitosksia.
  Mimosa, kiitos.
  Kipi, näiden kysymysten viidakossa meistä itse kukin joutuu ratkaisujaan tekemään, tai ainakin tulee tehneeksi ratkaisujaan.

  VastaaPoista
 19. Se ikuinen pettävän ulkokuoren ansa.. Ei varmaan hemaisevan tytön / salskeankomean miehen kanssa yhden illan keikalle lähtevä tule ajatelleeksikaan että niin kauniissa pakkauksessa voisi olla jotain 'vikaa', esim. tappava virus...

  VastaaPoista
 20. Kutis, tuo asia, mistä mainitsit, on erittäin aiheellinen huomautus. Suurin osa Suomeen tulevista aids-tartunnoista tulee Thaimaasta. Sukupuolitautien leviäminen kertoo siitä, että suomalaiset elvävät kaikkea muuta kuin Raamatun opetuksen mukaisesti eivätkä he edes usko, että tauti voisi heihin tarttua. Mutta tarttuuhan se, vaikka ennalta siitä ei vähääkään välittäisi.

  VastaaPoista
 21. Ompa ihana pieni tipu! Tuollaisen nähdessään varmasti unohtuu helposti varoitukset! Hyvä vastaus!

  VastaaPoista
 22. Nana, kiitoksia :)
  Sonja, näin minäkin ajattelen.

  VastaaPoista
 23. Hellyttävä kuva! Ei tuosta kylläkään uskoisi, että SAATTAA olla vaarallinen.Hittojako-asenne voi tällaisessa tapauksessa olla kohtalokas.

  VastaaPoista
 24. Peregrina,eihän juuri tämä tipu varmaankaan ollut vaarallinen, mutta sitäpä ei voi tietää, kun niitä pöpöjä ei näe.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)