tiistai 27. lokakuuta 2009

Euroopan kehitysyhteistyöpäivät Tukholmassa 22.-24.10.

Meitä oli Suomesta parisenkymmentä järjestöihmistä Kehys ry:n koordinoimalla matkalla, kohteena Euroopan kehitysyhteistyöpäivä, jotka tällä kertaa järjestettiin mukavan lähellä eli Tukholman messukeskuksessa.

Aloitimme tutustumalla toisiimme ja päivien teemoihin, kuten demokratiaan kehityksen edellytyksenä ja kansainvälisen kaupan vaikutukseen maailman vähäosaisimpiin. Kuvaan mahtuu vain osa hirmu mukavasta porukastamme. Keskusteluja ja ajatustenvaihtoa syntyi niin ettei siihen tämä matka riittänytkään.

Paikalla tuntuivat olevan myös alan huippunimet. Monista erinomaisista puheenvuoroista itselleni jäi parhaiten mieleen rauhannobelisti, professori Muhammad Yunuksen ajatukset. Hän korosti sitä, miten ruohonjuuritasolla ihmisten on saatava mahdollisuus ottaa vastuu omista asioistaan. Heitä voidaan myös rohkaista tähän, jolloin saadaan heidän omia aloitteitaan käyttöön. He ovat myös parhaita asiantuntijoita omassa ympäristössään. Toinen prof. Yunuksen ajatuksista koski asioiden tarkastelua täysin uudenlaisilta näkökulmilta. Hän korosti sitä, miten luovat ratkaisut vievät maailmaan eteenpäin. Kun olosuhteet muuttuvat, eivät vanhat rakenteet enää riitä.

Paljon oli verkottumista, ajatustenvaihtoa ja varmastikin jo kehitysyhteistyö tämän foorumin tarvitsee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)