keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Hanukkaterveiset Odessasta!

Messiaaniset, Jeesukseen uskovat, juutalaiset viettävät Odessassa parhaillaan hanukkaa. Ohessa on kuva sekä Jews for Jesus -järjestön että messiaanisen seurakunnan hanukkajuhlista. Hanukkaa edelsi kotikäyntiviikko, joten hanukkajuhliin oli Jumalan armosta saapunut paljon ensi kertaa mukaan uskaltautuneita, jotka saivat kuulla Jumalan heille valmistamasta pelastuksesta!

Juutalainen hanukkajuhla on joulun tapaan valon juhla. Messiaanisille juutalaisille tärkeä raamatunkohta hanukan aikaan onkin kohta Johanneksen evankeliumista (Joh 8:12): Jeesus puhui taas kansalle ja sanoi: “Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo.”

Hanukka kestää kahdeksan päivää. Juhlan viettäminen sai alkunsa, kun Jerusalemin temppeli vihittiin uudelleen käyttöön (164 eKr.) ja pyhää öljyä ei löytynyt kuin yhden päivän tarpeiksi. Tapahtui ihme ja öljy ei loppunutkaan vaan paloi kahdeksan päivää, ajan jonka uuden öljyn valmistaminen kesti. Myös Jeesus vietti hanukkaa (Joh. 10:22-23). Yhdeksänhaaraisessa hanukkakynttelikössä palaa joka ilta yksi kynttilä enemmän. Ensimmäisenä iltana sytytetään palvelijakynttilä ja sillä toinen kynttilä. Messiaaniset juutalaiset vertaavat palvelijakynttilää Jeesukseen, sillä: "Ei Ihmisen Poikakaan tullut palveltavaksi, vaan palvelemaan ja antamaan henkensä lunnaiksi kaikkien puolesta." (Mark. 10:45).

Palvelijakynttilä sytyttää meihinkin valonsa, Pyhän Hengen, niin että olemme valona muille: "Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa." (Matt. 5:14-16).

Rukousaiheenamme on hanukka-ajan katuevankeliointikampanja 14.-18.12 ja sitä seuraava sapattitilaisuus lauantaina 19.12; että Jumala koskettaisi kadulla tavattavia ihmisiä.

Ps. Tänään (15.12) on maahan satanut valkoinen lumipeite täällä Odessassakin.

Siunauksin ja terveisin,
Risto&Marja ja tytöt

1 kommentti:

  1. No niin, Risto, onnistuihan se!
    Onpa hienoa saada tuulahdus sikäläisestä messiaanisesta seurakunnasta tänne Helsingin pakkaseen.

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)