sunnuntai 14. helmikuuta 2010

Uutisfilmiä Mongolian katastrofista

SKY Newsin uutiskatsauksessa näkyy Mongolian zud-katastrofin vaikutusta. Ennusteen mukaan keväällä saattaa tulla vielä nykyistä paljon suurempi karjan joukkotuho.

4 kommenttia:

 1. Tulin katsomaan mitä oikein tarkoitit, on todella järkyttävää. Kuinka tuo Mongolian asia on jäänytkin ihan tietämättömäksi?
  Haitin onnettomuus on ollut niin paljon enemmän esillä, että se on ainakin minun huomioni vienyt.
  Rukoilla aina voi ja esirukous on voimallinen kun yhdessä sopien sen teemme.
  Huomasin tuolla vanhemissa kirjoituksissa myös esirukouspyynnön alkholin liikakäyttäjästä ja hänen perheestään. Otan hänetkin rukouslistalleni. Jeesus voi ja haluaa auttaa aivan varmasti.

  VastaaPoista
 2. Nelmi, tämä asia oli kertaalleen esillä ainakin Ylen uutisissa, mutta luulen, että Mongolia on jotenkin niin kaukainen ja tuntematon maa eikä suomalaisilla ole paljoakaan henkilökohtaisia kontakteja mongolialaisiin ja mongolialaisten puolestapuhujat ovat täällä aika vähissä, Niinpä köyhän, etäisen maan hätä ei kosketa sen enempää kuin kuriositeetin verran suomalaista todellisuutta. Kotimaa-lehdessä oli pari viikkoa sitten pieni uutinen asiasta, Ylen sivuilla on vähän tietoa, mutta tässä ei ole kyse vain suomalaisesta uutispimennosta, vaan tätä tietoa eivät myöskään kansainväliset uutistoimistot juurikaan välitä. Asiasta tulee vähän jotain kaikuja Pekingin kirjeenvaihtajien kautta, mutta paikalla on ilmeisesti vain tosiaan paikallisia uutiskanavia.
  Saimme nyt ostetuksi yhden uutisfilmipätkän paikallisilta ja toivomme, että sen välityksellä tieto vähän lisääntyy.

  VastaaPoista
 3. Huomasin tämän Ylellä. Maailma on niin täynnä hätää, joka jää näkymättömäksi.
  Näkymättömyyttä lisää vielä maantieteellinen sijainti ja asema jonkun valtaa käyttävän kainalossa. Onneksi sähköinen viestintä lisää myös näiden ihmisten hädän tulemista näkyväksi.

  Kiitos kun teit tätä näkyväksi.

  VastaaPoista
 4. Neulekirppu, vaikka syrjäisen ja maailman harvaanastutuimman maan rauhanomaiset paimentolaiset eivät mediaa suurestikaan kiinnosta, aina löytyy joku, joka on huolissaan. Ja merkillistä tosiaan on, että sanoma sieltäkin kiirii, kuviakin tulee ja jopa videota alkaa vähitellen välittyä.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)