torstai 25. helmikuuta 2010

Valokuvatorstai: Rykelmä


Valokuvatorstain tämän viikon aihe on Rykelmä. Mongolian vakava tilanne pyörii omassa mielessäni. Siksi teemani on tällä kertaa mongolialainen, mutta rykelmään ovat päässeet huovutetut lampaat, joita annettiin lahjaksi eräässä tilaisuudessa. Aitoa mongolialaistyötä suoraan sikäläisestä villaosuuskunnasta.

14 kommenttia:

 1. Mukava rykelmä, vaikka uutinen sen takana onkin niin ikävä.

  VastaaPoista
 2. aikamoinen lammasrykelmä. hauska kuva (:

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista, siskot. Söpöjähän nämä mongolialaisten huovuttamat lampaat ovat, ei käy kieltäminen.
  Ajattelin kyllä, että on onni, etten tänä talvena ole itse ollut Mongoliassa, sillä ne lammasröykkilt, joita sieltä otetuista ajankohtaisista kuvista näkee, ovat lannistavia, mihin Inkivääri kommentissaan viittaakin.

  VastaaPoista
 4. Järkyttävät Sky News -uutiset! Ei oikein enää kykene sen pätkän jälkeen näkemään lampaita söpöinä, sitä vaan miettii että onko niitä siellä enää yhtään! Jos 700:sta päästä menettää 600 elikkoa, ei taida olla paljon toivoa elinkeinosta, kun kevätkin tulee vasta toukokuussa... Järkkyä. Juu, piti ihan referoida tänne jos joku ei ehdi uutiseen tutustua.

  VastaaPoista
 5. Kutis, siellä on kuollut valtavasti elikoita. Viimeksi kuulin arvion, että kaksi miljoonaa. Tuskin niitä kukaan on pystynyt laskemaan. Tammikuun lopulla YK kertoi kylistä, jotka ovat olleet niin eristyksissä, että niihin ei ole päästy edes katsomaan, miten menee. Nyt varmaankin on jo saatu jotain yhteyksiä niihin kyliin, mutta avun saaminen köyhän, maailman harvaan asutuimman maan syrjäseuduille maassa, jossa on harva tieverkko eikä aurauskalustoa juuri lainkaan, on huikea haaste.

  VastaaPoista
 6. Jos tuo rykelmä lampaita osaisi puhua, niin niillä olisi ehkä paljon ikävää kerrottavaa maastaan. :( Suloisia käsitöitä kylläkin.

  VastaaPoista
 7. Tarjuska, nämä lampaat eivät ole zudia nähneetkään. Kuvasin ne nimittäin Helsingissä kesäkuussa 2008.

  VastaaPoista
 8. Pehmeän näköisiä lampaita hyvällä asialla.

  VastaaPoista
 9. Meidän junien myöhästymisongelmamme lumen ja pakkasen takia eivät ole mitenkään verrattavissa todella vakaviin ongelmiin. Keneltä mongolialaiset hakevat korvauksia?

  VastaaPoista
 10. Liisa, niinhän se on: täällä sitä rutisemme usein aika pienistä, kun isompia harmeja ei ole.
  Mongoliassa tosiaan ei ole mahdollisuutta hakea mitään katokorvauksia. Kyseessä on kehitysmaa, jonka yhteiskunta- ja toimintarakenteissa on haasteita. Tästä syystä ymmärtääkseni YK-järjestöjenkin läsnäolo maassa on melko vahvaa ja esimerkiksi tässä tilanteessa osoittaa tarpeellisuutensa.

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)