lauantai 8. toukokuuta 2010

Kappale lähetyshistoriaa


Luin Tuulikki Korpisen kirjoittaman mielenkiintoisen ja riipaisevan kirjan Seitsemän vuotta sotaisessa Japanissa. Kirja on ilmestynyt vuonna 1949 ja sen on kustantanut WSOY. Löysin kirjan Kylväjän kirjastosta.
Lähetysromantiikka on kirjasta kaukana. Silti siitä välittyy, kaiken elämän risaisuuden ja äärimmäisten olosuhteitten keskeltä läpi kirjan tietoisuus siitä, miksi lähetystyötä tehdään.
Niin kauan Tuulikki Korpinen joutui syrjittynä Japanissa elämään, että kovien elämänvaiheitten nostattama katkeruus ei värittänyt muistoja enää. Kirjoittaja ei kaihda nolojen ja häpeää tuottavienkaan asioiden käsittelyä.
Tämä kirja antaa minun mielestäni eväitä kristillisen kilvoituksen harjoittamiseen ja varustaa kohtaamaan elämän takaiskuja yleensä ja niitä takaiskuja, joita hengellisessä työssä joudumme ottamaan vastaan.

1 kommentti:

  1. En ole lukenut kirjaa, mutta kommentit herättivät heti mielenkiintoni. Viiden vuoden työskentely vauraassa kehitysmaassa avarsi näkemyksiäni. Kun on syntynyt ja kasvanut Suomen kristillisen uskon hapattamassa yhteiskunnassa, ei normaali suomalainen ymmärrä elävänsä lintukodossa. En ollenkaan ihmettele kommenteista välittynyttä Korpisen kirjaa. Kun kulttuuri on erilainen, se vyöryy yllättävnä vastaan joka taholta. Olen itse joutunut viereltä seuraamaan, kun suomalainen kehitysaputyöntekijä luhistuu henkisesti. Tämän ystävällisen ja hyvää tarkoittaneen työntekijän kommentit olivat rankkoja. Sen verran kun tiedän Japanin yhteiskuntaa läpäisevästä sintolaisuudesta, perustuu sen uskonnollinen toiminta pääosin riittien noudattamiseen. Syntikäsitettä, käskyjä ja kieltoja ei tunneta. Yritänpä suurella mielenkiinnolla saada kirjan käsiini.

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)