torstai 14. lokakuuta 2010

Keskiviikkona Kapkaupungissa

Kylväjän ja Capetown 2010 konferenssin toimistopäällikkö Kari kertoo keskiviikkopäivästään:


Keskiviikkona...

Paikallisia työläisiä tulossa töihin pienillä minibusseilla. Nuoret kaverit myyvät välipalaa, pikkuhyvää kadulla. Ruokakaupassa on tungosta, värikkäitä hedelmiä ja tuoremehuja joka lähtöön.

Syytä hymyyn.
Toimistomme vapaaehtoisa tuli moikkaamaan, kaksi afrikkalaista opiskelijaa, yksi pappi Bangladeshista ja kaksi amerikkalaista opiskelijaa. Kaikki rakastavat Afrikkaa. Scott on esimieheni, vastuussa kongressin taloudesta, lakiasioista ja koko henkilökunnasta. Hän on eläkkeelle jäänyt 3M:n vanha johtaja ja avustaa eläkkeläisenä työpanoksellaan lähetysjärjestöjä. Scott on kokenut hintatietoinen neuvottelija, jonka taidot ovat olleet kovassa käytössä.

Toimistomme, Halli 4B näyttää jo melkein valmiilta. Seinät ja ovet ovat paikoillaan samoin lattiamatot. Huonekaluja roudataa nyt illalla ja yön tunteina paikoilleen. Torstaina klo 08.00 pitäisi kopiokoneet ja printteritkin olla toimintakuntoisina paikallaan. Klo 09.00 on toimiston B-neukkarissa ensimmäinen kokoontuminen. 45 vastuunkantajaa eri osastoilta kokoontuu "käskynjakoon" Blair´in johdolla.  Kongressitoimistomme on siirtynyt CTICC -kongressikeskukseen. Käytännön kongressivalmistelut jatkuvat nyt paikan päällä. Avustajat ovat saaneet värikkäät afrikkalaiset  työasut. Viimeiset avustajat saapuvat huomenna. Hymyileviä nuoria ja vanhoja - kaikilla on hyvä syy hymyillä.

Scott Redney ja toimistomme vapaaehtoisia.
Kävelen illalla kotiin (hotelliin) revennyt housunlahje pysyy hakaneulalla jotenkin kasassa, farkuista tuli entiset.  Autoilijoilla on kulemma aina ajon aikana ovet lukittuina. Koskaan ei tiedä kuka murtautuu liikennevaloissa sisälle autoon. Moni varastaa elättäkseen perheensä. Työkaverilta vietiin kamera olalta. Rikollisuus on Cape Townissa arjen todellisuutta. Mustia nukkuu liikkeiden oviaukoissa pieni nyytti vieressä. Joku pyytää ruokaa. Ovat tulleet maalta kaupunkiin paremman elämän toivossa.  Tätäkö ihmisen elämä on!  Katselen ohimennen timattihiomon ikkunaa, päivisin liikkeessä hiotaan eteläafrikkalaisia timantteja, korttelin toisella puolella koditon yrittää nukkua. On tuulinen ja kylmä ilta. Juon mietteliäänä tuplaexpresson lobbybaarissa ja katson uutisia, iloitsen kaivosmiesten pelastumisesta.

Terveisin 

Kari

Tutustuthan:
Valotangot ja kovaääniset nousevat kohta kattoon.
http://www.lausanne.org/sitemap.html
Apujoukkoja koolla.

Valaistus on valmis.
Jotain pientä purtavaa.

Prayer does not fit us for the greater work, prayer is the greater work. --Oswald Chambers Jesus saw prayer with his Heavenly Father as the most critical work of his incarnational mission. If you read through the Gospels, Jesus’ focus on prayer is without question. So as representatives from.

read more

Join thousands of Christians worldwide by participating in the following ways:
  1. Attend one of 600+ GlobaLink Events around the globe
  2. Participate Online
For regular updates during Cape Town 2010, subscribe to the following:
  1. Email newsletter
  2. PodcastsPodcasts
  3. feed-imageRSS feeds

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)