perjantai 11. maaliskuuta 2011

Japanin tsunami- ja maanjäristyskatastrofi

Perjantaina 11.3.2011 Japanin itä- ja koillisalueisiin iski voimakas maanjäristys ja sen seurauksena itärannikolle tuhoisa tsunami-hyökyaalto.
Maanjäristys on voimakkuudeltaan historian ankarimpia, ehkä jopa suurin. Koska
järistyskeskipiste on onneksi n. 100 km mantereen ulkopuolella, Tyynellä valtamerellä, itse järistys ei ole saanut aikaan niin suuria tuhoja kuin järistysvoimakkuus edellyttäisi. Sen sijaan tsunamin synnyttämät tuhot ovat massiiviset. Uutisissa kuolonuhrien määrä päivittyy jatkuvasti. Paljon ihmisiä on kateissa. Heidän kohtalonsa selviää lähipäivien aikana ja uhrien virallinen määrä tulee vielä pitkään kasvamaan.
Meidän Kylväjän lähetit työskentelevät satoja kilometrejä järistysalueelta länteen ja ovat täysin turvassa, samoin saamiemme tietojen mukaan myös muut suomalaiset lähetit Sleyn ja Kansanlähetyksen palveluksessa. Järistys oli niin voimakas, että se tuntui työalueellamme Kobessa, jonne on odotettavissa myös pieni tsunami-aalto. Kobe sijaitsee kuitenkin Japanin sisämeren poukamassa, mikä suojaa Tyyneltä valtamereltä tulevilta korkeilta ja tuhoisilta hyökyaalloilta.

Lähettimme ovat maassa pitämässä tarjolla kestävää toivoa ja turvallisuutta, jonka evankeliumi tuo. Nyt siihen on taas otollinen aika. Nyt on myös ennen kaikkea aika rukoilla Japanin kansan puolesta! Rukoilkaamme, että työntekijöillemme ja kristillisille seurakunnille avautuisi paljon mahdollisuuksia olla evankeliumin sanansaattajina ja katastrofissa menetyksiä kokeneiden ihmisten tukena.
"Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi." Jes. 54:10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)