sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Maanjäristys, tsunami ja ydinvoimalaonnettomuus yhden ainoan päivän aikana

Olen itse käynyt vähän väliä ajatuksissani Japanissa. Eilen, kun olin Kirkkokansan raamattupäivän viestintätehtävissä, seurasin ajoittain Japanin tilannetta. Myös Ristinkirkossa seurattiin Japanin tilannetta – olihan koolla paikalla luterilaisen kirkon kolmen lähetysjärjestön väkeä ja niistä kahdella lisäksi työntekijöitä Japanissa. Kirkkokansa toi katastrofien koetteleman Japanin, onnettomuuksien uhrit ja heidän omaisensa, avustustyöntekijät ja lähetystyöntekijät Jumalan eteen.

Olen ollut perjantaina yhteydessä omaan väkeemme Japanissa ja perjantain jälkeen olen jatkanut yhteydenpitoa toisaalta Jussiin, toisaalta Johannaan.
Monet myrskyt ja järistykset kokenut Mailis rauhoitteli perjantaina heti kärkeen tsunamiuutisten suhteen: Kobeen oli ennustettu puolen metrin tsunamia. Oma väkemme asuu rinteellä, joten tämä uhka ei nostattanut suuria huolia.

Sunnuntain puolella Kivelän Jussi totesi, että hyvin jaksellaan Kobessa ja eletään normaalia elämää.
Tervosen Johannalta on tullut paljonkin kuulumisia. Mediakin on häntä monin tavoin lähestynyt. Ensin YLE Keski-Suomi haastatteli perjantaina Johannaa, sitten seurakuntalainen.fi-sivustolle Elämään-lehti ja vielä kuulemma Karjalainenkin.
Facebookissa Johanna kirjoitti: "Maanjäristys, tsunami ja ydinvoimalaonnettomuus - ja kaikki vuorokauden sisään. Voiko tää vielä pahentua?"


Ja vielä illemmalla, kun Fukushiman tilanne on ollut uudelleen nopeasti kriisiytymässä Johanna kirjoitti seinälleen:
私はあなたがたに平安を残します。私は、あなたがたに私の平安を与えます。私があなたがたに与えるのは、世が与えるのとは違います。あなたがたは心を騒がしてはなりません。恐れてはなりません。ヨハネ14:27 
"Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille, en sellaista, jonka maailma antaa. Olkaa rohkeat älkää vaipuko epätoivoon."
Joh. 14:27

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)