maanantai 7. maaliskuuta 2011

Sekalainen seurakunta

Sain tänään Pekalta kaukaa Bangladeshista viestin, joka toi lämpöisen tuulahduksen tänne hankien keskelle. Pekka on selvittelemässä kehitysmaakaupan näkymiä Kylväjän toiminnan kannalta – ja vähän muutakin. Sain luvan alla olevan pätkän julkaisemiseen:
Ensimmäinen kyläreissu oli heti tuloani seuraava sunnuntai ja minulla oli saarna tiedossa. Täytyy sanoa, että oli todellinen sekalainen seurakunta koolla. Kirkkoa ei ollut vaan kokoonnuimme ulkona erään savimajan pihalla, väki ruokomatoilla maassa istuen. Kristittyjä kylässä oli 35, joista 28 oli paikan päällä, puolet lapsia. Lisäksi jumalanpalveluksessa oli mukana työtoverini Paula ja Chondon, joka tulkkasi saarnani englannista banglaksi. Muita kuulijoita olivat: Kolme mustaa porsasta, noin 7 kanaa, vuohi, lehmä ja myöhässä tilaisuuteen saapunut emakko, joka tupsahti makuulleen metrin päähän taakseni alttarivaatteena olevan naisten pitkän vaatteen, sarin alle, joka oli viritetty kahden puun väliin. Emakko nukahti kesken saarnan puun alle. Lieneekö saarnani ollut pitkästyttävä tai mustaharjaisella possurouvalla kieliongelmia sinapinsiemenvertauksen ymmärtämisessä. Olisikohan pitänyt tulkata myös siansaksaksi? Bambuaidan takana oli myös ihmettelemässä ja kuulemassa joukko valtauskontoon kuuluvia nuoria miehiä.

2 kommenttia:

  1. mitä ihanaa elämää ;D Pekka sopii porukkaan kuin nenu päähän!!! Jo oli, joo, sekalainen sakki saapunut Sanan kuuloon ;D

    VastaaPoista
  2. Suomessa en oo koskaan nähnyt yhtään vuohta, emakkoa tai kanaa kirkossa.

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)