perjantai 10. kesäkuuta 2011

Mitä voimme oppia muslimeilta? Varmasti hyvinkin pajon

Kirjoitan tätä pimeässä salissa ja kuuntelen englanninkielistä keskustelua Suomen kirkon nettielämästä. Kyseessä on Kotimaa-yhtiön kustantama Kotimaa Goes SIME -tapahtuma Savoy-teatterissa. Päivä on ollut tähän asti mielenkiintoinen. Kaikkein kiintoisin oli ehdottomasti Muxlim-portaalin perustajan Muhammad al Fatatryn tarina siitä, miten portaali syntyi. al Fatatryn tarina on mielenkiintoinen ja kameramiehistä päätellen se ilmaantuu tänään vielä moneen mediaan.
Jutun juju on se, että mies sovelsi opiskeluaikaista kokemustaan kampuksen muslimiklubista nettiin: kampuksella al Fatatry tuli valituksi klubinsa presidentiksi. Klubissa taisi olla kuusi jäsentä. al Fatatry lähti vierailemaan kampuksen muille klubeille ja tutustui ihmisiin, kutsui heitä omalle klubilleen ja ihmiset tulivat, koska al Fatatry oli tuon klubin presidentti. Eivät he piitanneet klubin uskonnollisesta leimasta. Näin idea syntyi.
Nyt Muxlim.com kerää islamin maailmasta kiinnostuneiden huomiota Suomesta käsin. Portaali on englannin kielinen, jotta sitä ymmärretään; al Fatatry muistuttaa, että suurin osa muslimeista on toki muualla kuin arabimaissa ja puhuu jotain muuta kieltä kuin arabiaa. Kyseessä ei kuitenkaan siis ole varsinaisesti sivusto muslimeille, vaan sivusto muslimeista.
Siinäpä monenlaista pohdinnan aihetta muillekin, joihin ympäristö suhtautuu torjuvasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)