tiistai 22. marraskuuta 2011

Itä-Siperiassa Inkerin kirkon 400-vuotisjuhlat


Kuluneen vuoden aikana eri puolilla Venäjää on järjestetty Inkerin kirkon 400-vuotisjuhlia. Kylväjän yhteistyöseurakunta Ulan Udessakin vietti juuri juhlia. Ohjelmassa oli mm. jumalanpalvelus, jossa seurakunnan paimen Vladimir N. saarnasi evankeliumin vastaanottamisen tärkeydestä: ”Ellemme ota Sanaa vastaan, ei siitä ole meille mitään hyötyä, ei tässä eikä tulevassa elämässä. Sielunrauha on mahdollinen vain, jos olemme saaneet synnit anteeksi Kristuksen tähden.” Ohjelma jatkui juhlana, jossa oli mukana muiden seurakuntien ja yhteistyökumppaneiden edustajia.
Seurakunnan sihteeri Larisa P. oli laatinut katsauksen Inkerin kirkon historiaan. Vuonna 1611 perustettiin ensimmäinen seurakunta Inkerinmaalle Lempaalaan. Ruotsalaisten sotavankien mukana pohjoismainen luterilaisuus kulkeutui Siperiaan v. 1711. Burjatiankin alueella asui sittemmin useita luterilaisia, joiden luona Irkutskista käsin vieraili kiertävä pastori. Vuoden 1916 väestönlaskennan perusteella tiedetään, että Ulan-Udessa asui silloin 86 luterilaista. Nykyinen seurakunta sai alkunsa 1990-luvun lopulla, kun muutama henkilö kiinnostui evankeliumista ja halusi aloittaa luterilaisen seurakunnan. Monien vaiheiden jälkeen Ulan-Uden Kristuksen armon seurakunta vihdoin rekisteröitiin vuonna 2008.
Juhlassa julkistettiin burjatin-venäjänkielinen katekismus. Oheisessa kuvassa pyhäkoululaiset esittävät tervehdyksen. Kuva ja teksti: A.L.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)