torstai 10. marraskuuta 2011

Piispa Mikko Heikan oivallinen avaus

Tänään Kotimaa24-sivustolla oli tukku ikäviä uutisia, mutta yksi piristäväkin löytyi: eläkkeelle jäävä Espoon piispa Mikko Heikka aikoo luovuttaa Kansallisarkistoon, tutkijoiden käyttöön, saamansa vihapostin. uutinen.
On upeaa, että piispa Heikka ottaa esiin tämän surullisen ja pahan asian, mikä riivaa meitä suomalaisia: vihapuheen.

Piispan avaus kannattaisi nyt käyttää hyödyksi ja Kansallisarkisto voisi lähteä keräämään tätä suomalaista vihapuhetta enemmänkin, jos kirjesalaisuus vain sen sallii.
Itsellänikin on arkistoituna toimittaja-ajaltani saamiani vihaposteja, jotka koskevat lähinnä suomalaista keskustelua ravinnon rasvoista.Netissä lietsottu aktivismi tuotti, ei vain itselleni, vaan myös monille korkean luokan asiantuntijoille, vihapostia ja on ilmeisesti tuottanut vielä viime aikoinakin. Netissä tietyt virallisiin suosituksiin tyytymättömät tietotekniikan ammattilaiset ja muut tehokkaat aktivistit jakelivat nimittäin asiantuntijoiden yhteystietoja ja yllyttivät suorastaan häiriköimään ja häiritsemään näiden työtä.

Siis: olisi kiva, jos Kansallisarkisto voisi kerätä suomalaista vihapuhetta.

Toivottavaa olisi myös, että vihapuhetta myös tarkasteltaisi siltä kannalta, mistä maaperästä se nousee, onko se esimerkiksi vaiennettujen ja voimattomien ihmisten raivoa vai pahantahtoista oikeassaolemista. Tarkoitan vain sitä, että vihapuheen kohteen reaktiot tai reagoimattomuus on yksi mielenkiintoinen tutkimuskohde sinänsä.
Vallanpitäjät kai yleensä vaikenevat eivätkä antaudu mihinkään vuorovaikutukseen? Sekin ehkä provosoi aggressiiviseen lähestymiseen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)