sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Kun Japanissa järisi

Täältä Suomesta käsin katsoen muutama sata kilometriä sinne tänne – joistain mediasta saattoi saada sen käsityksen, että 7 magnitudin maanjäristys olisi iskenyt Tokioon. Tarkemmin katsellen järisyksen keskus oli muutaman sadan kilometrin päässä pääkaupungista. Vähän siihen tapaan kuin Japanissa olisi uutisoitu, että Helsingissä tapatuu, vaikka tosiasiassa tapahtumapaikka on Jyväskylä. Hm.
Kohtasin siis tänään hämmästyneitä Japanissa olevia työtovereita, kun kyselin, onko kaikki ok. Ok on, mitenkä niin? Länsi-Japanissa ei edes huojunut, kuten teki Tokiossa.

Tämä tiedonkulku on nopeaa, ainakin jossain suhteessa: tieto toisella puolella maailmaa tapahtuneesta  luonnonmullistuksesta tavoittaa ihmiset aika pian. Haasteeksi voi joskus tulla se, miten saada yhteys nopeasti niihin tärkeisiin ihmisiin sieltä kaukaa, jos vielä viestintäyhteyksissä sattuisi oikeasti olemaan ongelmia. Nyt ei ollut ongelmia. Kaikki Kylväjän väellä hyvin ja viestintäyhteydetkin toimivat normaalisti. Heti, kun varmistus Kaikki hyvin oli tullut, sain laittaa nettisivulle uutisen, että kaikki on hyvin. Sellaisen asian kirjoittaminen on huojentavaa, Kiitosrukouksen paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)