perjantai 10. helmikuuta 2012

Kirkon jäsenmäärä voimakkaassa kasvussa, valtaosa jäsenistä nuoria

Etiopian Mekane Yesus -kirkko on on voimakkaassa kasvussa kaiken aikaa. Kirkko on jo nyt suurempi kuin oma kirkkomme, se lienee viidenneksi suurin luterilainen kirkko maailmassa, mutta suuressa ja köyhässä maassa on paljon alueita, joita evankeliumi ei ole lainkaan tavoittanut.

Valtaosa Mekane Yesus -kirkon jäsenista on lapsia ja nuoria.
Kun kirkon nuorisosihteeri Lalissa Daniel vieraili syksyllä Suomessa, hän kertoi, että helmikuun alkuun on suunnitteilla suuri kirkon nuorisokonferenssi Addis Abebaan. Konferenssin järjestäjät olivat varautuneet 3000 osanottajaan. Väkeä tuli kuitenkin arviolta 10.000. Kotimajoituspaikat eivät alkuunkaan riittäneet.

Päivittäin kokoonnuttiin kahteen yhteiseen raamattutuntiin ja niiden lisäksi oli 30 työpajaa. Työpajoissa käsiteltiin muun muassa ympäristönsuojelua, talouselämää, koulutusta, kirkon nuoriso- ja lapsityötä.

Lapsityön kanavan runsaat 500 osanottajaa kuulivat alustuksia aroistakin asioista, kuten lasten hyväksikäytöstä ja lasten kadulle joutumisen syistä ja seurauksista. Muun muassa Tigist Hailu piti alustuksen aiheesta Kirkon osuus lasten oikeuksien puolustamisessa.Lokakuussa 2011 Lalissa Daniel toivoi vieraillessaan Kylväjässä, että kirkko saisi edelleen Suomestakin motivoituneita ja innokkaita seurakuntatyöntekijöitä. Kylväjäkin on ollut halukas lähettämään työntekijöitä edelleen Itä-Afrikkaan, tosin Etiopian viisumivaikeudet ovat nostaneet monta Etiopiaan vievää tietä pystyyn viime aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)