perjantai 24. helmikuuta 2012

Suuri on trendikästä

Olen tässä miettinyt aika pitkään, mitä kirkko viesti Espoon piispanvihkimyksen yhteydessä pidetyn messun kolehtikohteen valinnalla.
Lähetysyhdistys Kylväjä on saanut kirkkohallituksen myöntämän yhden virallisen kolehtipyhän tänä vuonna. Tämä pyhä oli Jumalan sanan kylvön sunnuntaina, siis samana pyhänä, johon sattui piispa Tapio Luoman virkaanasettaminen. Tapaus oli suuri, se radioitiin ja televisioitiin Espoon tuomiokirkosta.
Tällaisen pienen lähetysyhdistyksen viestinnässä ehkäpä iloittiin: nyt saamme hieman valtakunnallista näkyvyyttä, ainakin sen verran, että kirkossa kerrotaan, että tällaistakin työtä on. Ilo oli ennenaikainen: sunnuntain saarna tosin puhui pienestä sinapinsiemenestä ja pienen siemenen tehtävästä ja merkityksestä Jumalan valtakunnan kannalta. Kolehti kuitenkin kerättiin suurelle toimijalle. 

3 kommenttia:

 1. Tämäkin on niin surullinen uutinen, että ihan meinaa lamaantua. Olisi mielenkiintoista saada tietää perustelut paikalliselle kolehtipäätökselle. No, Jumala näkee tämänkin asian.
  Mitä tässä "pieni" ja köyhä ihminen osaa muuta tehdä kuin rukoilla ja hoitaa jälkikäteen tuo kolehti, joka siltä sunnuntailta jäi antamatta!
  Siunausta!

  VastaaPoista
 2. Eikö kirkkolakia tarvitsekaan noudattaa?

  VastaaPoista
 3. Nurkkalintu, joskus on vaikea ymmärtää ihmisten ajatuksenkulkuja, ihmisiähän noiden linjausten takana on, ei mikään kasvoton organisaatio. Tuskin tätä perustelua kuitenkaan kuullaan. Itse ajattelin samallatavalla asian kuullessani: Jumala näkee... Myös ihmiset näkevät, ajattelevat, ja tekevät omia ratkaisujaan.

  Anonyymi, täytyy kyllä. Seurakunnalla on oikeus vaihtaa virallisenkin kirkkokolehdin kerääminen toiseen, samanarvoiseen sunnuntaihin. Tätä valtaa tässä käytettiin. Ehkä he keräävät jouluna Kylväjälle kolehdin, samanarvoinenhan se pyhä olisi, jos silloin messu radioidaan ja televisioidaan :)

  VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)