maanantai 21. toukokuuta 2012

Ginnirin Lastenkeskuksen kuulumisia

Seniorilähetti Ritva Olkkola-Pääkkönen sekä miehensä Pertti palasivat hiljattain Etiopian-keikalta. Ritva lähetti viestiä työstämme Etiopiasta ja työn tukijoille tutusta kohteesta, Ginnirin lastenkeskusksesta. Kylväjän työ rakentuu tällä hetkellä monin paikoin paikallisten työntekijöiden varaan ja lähetettyjä on monestakin syystä vähän. Ritvan viestistä:


Lastenkeskusta on harkittu muutettavaksi Mekane Yesus -kirkon kehitystyöosaston, Dascin alaisuuteen, mutta asia on vielä harkinnassa. Keskuksen koko ja resurssit tuskin kuitenkaan antavat aihetta muutokseen. Keskuksella on siitä lähtien kun se Kylväjän Mirja-Riitta ja Kimmo Malisen toimesta vuonna 2006 perustettiin, ollut paikallisen valtion hallinnon kanssa tehty ja vuosittain uudistettu sopimus.
Habtamu Kumera
Lastenkeskuksessa 54 Ginnirin kaupungin köyhää lasta, useat heistä HIV- orpoja, saavat ruokailun, vaatetuksen, lääkekulut, sekä hengellistä että yleistä opetusta, leikkimistä, kouluikäiset saavat koulupuvut ja muut koulumenot.Lastenkeskus on Ginnirin  Mekane Yesus-seurakunnan omaa diakoniatyötä.
  
Vuodesta 2008 keskusta johtanut Ato Million sai siirron LML:n työntekijänä Dillaan, ja teologi, seitsemän vuotta Addis Abebassa evankelistana toiminut Habtamu Kumera kutsuttiin uudeksi johtajaksi vuoden 2012 alusta. 
Hän on kotoisin Länsi-Etiopiasta, Nekamtesta. Nyt Ginnirin kristityt odottavat, että saisivat  hänestä oman työnsä ohessa toimivan papin seurakuntaansa. Seurakunta kärsii papin puutteesta erityisesti siksi,että se ei saa ehtoollista. Habtamun vaimo on kotoisin Agere Maryamista eli Etelä-Etiopiasta. He odottavat nyt esikoistaan.


Sain tavata Habtamua Addis Abebassa. Tapaaminen muutamia kertoja vakuutti  minut siitä, että Habtamu on Jumalan lahja Ginnirin Lasten keskukselle, sillä hänellä on sydäntä lapsille. Itä-Balessa hän on ensimmäinen teologian kandidaatti, ja voi näin ollen opettaa ja ohjata evankelistoja.  Habtamu tuli Ginniriin Jumalan kutsusta, viedäkseen evankeliumia muslimien keskuuteen. Hän on kansallinen lähetystyöntekijä Ginnirissä, missä ei ole tällä hetkellä ketään ulkomaalaista srk- työssä. Habtamu- nimi tarkoittaa "Hänen rikkautensa". Herra on hänet lähettänyt rikkaudessaan, nyt on meillä, suomalaisilla kristityillä, haaste rukoilla Jumalan johdatusta ja siunausta Lastenkeskukselle ja Habtamulle. 

Ginnirin Lasten keskuksen jokaisella lapsella suomalainen kummi, ja nämä 54 kummia pitävät yllä rukouksin ja säännöllisesti antamalla omastaan,  tärkeää työtä, jonka avulla evankeliumi menee eteenpäin.Mirja-Riitta Malinen toimii edelleen vapaaehtoisena kummien yhdyshenkilönä.

Sikäli työ Ginirissä on helpottunut, että pääkaupungista sinne ajettaessa yhden päivän matka taittuu päällystetyllä tiellä,  vain toinen päivä menee soratiellä. Ritva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)