sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Me pakanakristitytkin kuulumme Jumalan perheeseen

Kuva: Wikipedia, Wikimedia commons.
Kun ensi viikonvaihteessa Imatralla vietetään Lähetyksen kesäpäiviä, tapahtumaa leimaa jossain määrin jälleen juutalaisuus. Suomen rajaa lähellä olevasta messiaanisesta luterilaisesta pietarilaisseurakunnasta päiville on tulossa puhujavieras. Tapahtumaan on luvassa samalla totuttua monikulttuurisempi sävy, sillä osa rinnakkaistilaisuuksista on venäjäksi eikä niitä tulkata suomeksi.

Virikkeen tähän kirjoitukseen sain Länsirannalla asuvan kristityn arkeologin kirjoituksesta: Mikko Louhivuori muistuttaa, että 4. Mooseksenkirjassa oleva Aaronin siunaus Raamatussa liittyy nimenomaan Israeliin, ja on ennen kaikkea tarkoitettu Jumalan omalle kansalle.
Tämä Länsirannalta tuleva näkökulma saa minut miettimään jälleen Lähetyksen kesäpäivien oivallista aihetta: Yhtä perhettä. Paavali aikoinaan pohti Israelin ja pakanakristittyjen suhdetta mielenkiintoisesti.
 19 Te ette siis enää ole vieraita ja muukalaisia, vaan kuulutte Jumalan perheeseen, samaan kansaan kuin pyhät. 20 Te olette kiviä siinä rakennuksessa, jonka perustuksena ovat apostolit ja profeetat ja jonka kulmakivenä on itse Kristus Jeesus. 21 Hän liittää koko rakennuksen yhteen niin että se kasvaa Herran pyhäksi temppeliksi, 22 ja hän liittää teidätkin Hengellään rakennuskivinä Jumalan asumukseen. Ef.2

Taiteilija Hyatt Moore avaa ajatuksiamme aiheesta myös toiseen suuntaan: Kristuksessa Jeesusksessa olemme yhtä perhettä ihonväristä, asuinpaikasta, kielestä, varallisuudestamme riippumatta... Meillä hyvinvoivan ja rikkaan pohjoisen kristityillä ei ole mitään aihetta ylpeyteen myöskään etelän ja idän köyhien kristittyjen rinnalla, joista monet joutuvat kipuilemaan siellä, missä uskonnonvapaus on tuntematon ihmisoikeus.

YouTube-videolla taiteilija Hyatt Moore kertoo maalauksensa synnystä.Lähetyksen kesäpäivien sivut: http://kesapaivat.blogspot.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)