keskiviikko 29. elokuuta 2012

Uusi pistevirsikirja on julkaistu


Nyt on ilmestynyt uusi luterilaisen kirkon pistevirsikirja. Edellinen, 1980-luvulla valmistettu painos, on ollut jo pitkään loppu.
”Tämä on ihan mahtava juttu. Monille pistevirsikirjan puuttuminen on ollut esteenä jumalanpalveluksiin ja virrenveisuuseen osallistumiseen, ja ne ovat olleet kirkoissa aika vaihtelevasti esillä. Uusi kirja on hyvin tervetullut hankinta kirkkoihin ja seurakuntataloille, mutta toisaalta myös ihan omaan kirjahyllyyn”, sanoo pistevirsikirjan käyttäjä Ari Talja.
Uusi pistevirsikirja sisältää virsien lisäksi jumalanpalvelusliitteen numeroidut jumalanpalvelus- ja toimituslaulut sekä pelkistetyt messun, kasteen, avioliittoon vihkimisen ja hautaan siunaamisen kaavat.
Kirja on helppokäyttöinen
Kirja sisältää 12 sidosta, joita voidaan käyttää myös yksittäin.
”Uusi kirja on miellyttävämpi käyttää. Kun sidoskoko on pienempi ja siinä on kierrekannet, se mahtuu hyvin kirkon penkissäkin syliin”, Talja kertoo.
Sidosten sisällysluettelot ja virsien numerot on kirjoitettu myös mustatekstillä, joiden avulla pistekirjoitusta ymmärtämätön voi auttaa löytämään oikean sivun.
”Muovikantista kirjaa voi tarvittaessa myös pyyhkiä ja useampiosaisesta teoksesta voi napata mukaan vain ne osat, joita kulloinkin tarvitsee”, sanoo tuotantopäällikkö Hilkka Väänänen Näkövammaisten Keskusliitosta.
Lähde: Kirkon tiedotuskeskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)