tiistai 9. lokakuuta 2012

Kirkolta sosiaalisen median ohjeistus työntekijöille


”Meidän kirkko verkossa” on sosiaalisen median ohjeistus kirkon työntekijöille. Ohjeistusta tarvitaan sekä yksittäisen työntekijän että seurakunnan työnsuunnittelun ja päätöksenteon tueksi.

Sosiaalinen media työympäristönä tuo uusia työn tekemisen tapoja ja haastaa työntekijöiden osaamisen vuorovaikutuksessa ja viestinnässä. Meidän kirkko verkossa -ohjeistus vastaa uudenlaisen viestinnän haasteisiin.
Työntekijä joutuu sosiaalisessa mediassa kahden erilaisen jännitteen vetämäksi. Toisaalta hän joutuu pohtimaan paikkaansa akselilla avoin/julkinen – suljettu/luottamuksellinen ja toisaalta katsomaan asioita sekä yksilön että yhteisön näkökulmasta. Näistä jännitteistä syntyy ohjeistuksen neljä pääotsikkoa: Ole avoin kohtaamisille, ole henkilökohtainen, ole asiantuntija ja ole lojaali työyhteisölle.
Meidän kirkko verkossa -ohjeistus on laadittu yhteistyössä kirkkohallituksen ja seurakunnan työntekijöiden kanssa wikialustalla some.kirkonsuuntaviivat.fi sekä seminaareissa vuosien 2011 ja 2012 aikana. Wikialusta on edelleen avoin keskustelulle ja erilaisten käytäntöjen esittelemiseen.
Noin 150 kirkon ja seurakuntien johto- ja verkkotyön asiantuntijatehtävissä olevaa kokoontuu 9.10. seminaariin pohtimaan, mihin suuntaan kirkon työ muuttuu ja mitkä ovat sosiaalisen median mahdollisuudet tässä muutoksessa. Seminaarissa halutaan syventää eri tahojen yhteistyötä sekä löytää vastaus kysymykseen, miten voidaan valtakunnallinen verkkotyö nähdä luontevana osana paikallista seurakuntatyötä. Avauspuheenvuoron pitää arkkipiispa Kari Mäkinen.
Råden finns också tillgängliga på svenska:
Vår kyrka på webben Riktlinjer för de sociala medierna

Lähde: Kirkon tiedotuskeskus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)