perjantai 5. lokakuuta 2012

Sadonkorjuujuhlaa OdessassaOdessan luterilainen kirkko vietti sadonkorjuun kiitosjuhlaa. Alttari oli koristettu hedelmin, vihanneksin ja kukkasin runsaasti. Nuoret olivat koristelleet kaiken valmiiksi.

Venäjänkielinen Jumalanpalvelus noudatti paikallista kaavaa, mutta mukana oli paljon lasten ja nuorten ohjelmaa ja piispan, pastorien ja pappisseminaariopiskelijan puhe. Niinpä tilaisuus kestikin yli kaksi tuntia. Piispa Viktor puhui kuinka maa antaa satoa, ihminen kylvää, mutta Jumala antaa kasvun. Korjuussa on myös pilaantuneita hedelmiä. Meidän onkin jokaisen itse ajateltava, minkälaista hedelmää me tuotamme. Hän painotti tärkeänä, että saadessamme kaikkea tätä hyvää, myös jaamme siitä apua tarvitseville sekä hengellisesti ettäaineellisesti. Syvä kiitollisuus ja ilo olivat rukouksissa.

Juhlaan liittyvä ruokailu oli kadun toisella puolella pienissä tiloissa. Voi sanoa, että ruokaa oli yllin kyllin. Jokainen olimme tuoneet omat nyyttimme ja puheen sorina taukosi hetkeksi, kun saimme paikallisia
ruokia ja täältä poimittuja viinirypäleitä. Parasta juhlissa oli nuorison mukaan ottaminen sekä kirkossa että
pöytien kattamisessa. Teksti: Seija Hyvärinen, Kuvat: Hannu Hyvärinen  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)