lauantai 24. marraskuuta 2012

Ilmahälytyksiä Jerusalemissa

Gazan kriisin kärjistyminen ulottui tällä erää myös Israelin suurkaupunkeihin Tel Aviviin ja Jerusalemiin. Tel Avivissa ihmiset joutuivat ilmahälytysten ja kaupungin alueelle ammuttujen ohjusten tähden hakeutumaan suojaan useaan otteeseen. Erään työtoverini lounas Tel Avivin rantabulevardilla keskeytyi traumaattisesti lähelle mereen iskeytyneen ohjuksen takia.
Turisti katselee Öljymäeltä Jerusalemin vanhaa kaupunkia.
 Jerusalemissa on tähän asti ajateltu oltavan turvassa ohjuksilta, mutta nyt täällä joudutaan muuttamaan asennoitumista. Ensimmäiseen ilmahälytykseen monet eivät osanneet reagoida, vaan luulivat sireenin ääntä ensin sapatin alun merkiksi. Näin kävi myös minulle. Aineellisilta- ja henkilövahingoilta onneksi säästyttiin.
Ajatus pommisuojaan juoksemisesta tuntuu käsittämättömän vieraalta. Mahdollisuus piti kuitenkin huomioda ja huolehtia, että esim. yöllisen äkkilähdön varalta on tarvittavat varusteet käden ulottuvilla. Ilmahälytyksen tullessa on 1,5 minuuttia aikaa toimia ennen iskua. Asuintaloni alakerrassa sijaitsevan pommisuojan ovi on edelleen auki.

Kiitos kaikista rukouksista ja muistamisesta! Olimme rauhallisin mielin ja turvassa. Rukoilkaa, että tulitauko pitää. Muistakaa ihmisiä molemmin puolin rajaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)