maanantai 14. tammikuuta 2013

Pieni tuli sytyttää suuren metsän

Kirkollinen keskustelu on ollut niin heikkotasoista, että Kotimaa24 lakkautti avoimen blogosfäärinsä kokonaan. Yksi kirkossa valtaa pitävien pahimmista kiusauksista on, että toisin uskoville ja toisin ajatteleville ei suoda ollenkaan tilaa. Tällaista uskonnollista äärimmäisyysilmiötä on alkanut esiintyä yhä useammin kirkollisissa mielipidekirjoituksissa, myös kirkon palkkaa nauttivien ihmisten kirjoittamissa.

Olisi luultavasti ollut mahdotonta opettaa Kotimaa24:n  kirkollisella forumilla kahdeksannen käskyn mukaista kielenkäyttöä. Eikä se olisi ongelmaa poistanut. Leimaava kielenkäytön tapa on tauti, johon nettikeskustelijoilla on kehittynyt melkinen resistenssi.

Sanottu sana, ammuttu nuoli. Kun kiihotustyö tuottaa tulosta, ei kiihottaja enää voi tilannetta nollata.
Syttyy sanasota, sitten voi syttyä sota, tai vaino.

Rauhan asian ja toisten ihmisten vakaumuksen kunnioittamisen ovat kristillisen vuorovaikutuksen keskeisiä tuntomerkkejä. Valheellinen viestintä ja väärän kuvan antaminen toisista ihmisistä ei ole kristillisen etiikan mukaista.

Mielestäni ei ole ihme, että kirkon jäsenmäärä sukeltaa.
Ei eripuraisuudessa ja kiistelyssä ole mitään puoleensavetävää.

Herätysliikkeiden ihmiset ovat syvästi sitoutuneet kirkkoon, sen historiaan, sen tunnustukseen, sen messuun, jumalanpalvelusyhteisöön,  Jeesuksen uskoon.
Apostoli Paavali muistuttaa Efesolaiskirjeessä, ettei meillä ole taistelu ihmisiä vastaan, vaan on syytä muistaa, etteivät ihmiset voi enempää kuin mitä Jumala sallii ja että

Ef. 6:
Taistelu pahaa vastaan10 Lopuksi: vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. 11 Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. 12 Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. 13 Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. 14 Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan 15 ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. 16 Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. 17 Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.18 Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta. 19 Rukoilkaa myös minun puolestani, että minulle annettaisiin oikeat sanat suuhun, kun ryhdyn puhumaan, ja että voisin rohkeasti julistaa evankeliumin salaisuutta, 20 jonka vuoksi olen lähettiläänä, nyt vankilassa. Rukoilkaa, että voisin puhua rohkeasti, niin kuin minun tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)