maanantai 4. helmikuuta 2013

Olisiko sinulla mahdollisuus tukea yhtä lasta tai nuorta ryhtymällä kummiksi?


Kiinnostaako kummin tehtävä? Kannustukseksi tahtoisin kertoa teille Gonesin tarinan. 
Kylväjän kummit ylläpitävät tyttöjen asuntolaa.
Asuntola mahdollista monelle tytölle
sekä  turvalliset koulumatkat ja
 kummien tuki opintojen rahoituksen.

Hän toimii terveysprojektissamme koordinaattorina ja kouluttajana, on kotoisin Pohjois-Bangladeshista, on 45-vuotias kolmen tytön isä. Gonesin ollessa 4-vuotias, hänen perheensä kääntyi kristityksi. Pikkupojan mieleen on kastetilaisuudesta jäänyt norjalaisten lähetystyöntekijöiden kotonaan tarjoama hieno ruoka juhlan päätteeksi. Perhe pakeni sotaa rajan yli Intian puolelle. Palattuaan he asettuivat asumaan lähetysaseman läheisyyteen, ja siellä 7- vuotias Gones aloitti koulun käynnin. Hän pääsi opiskelemaan 6.-11.-luokat asuntolaan norjalaisen kummin rahoittamana. ”Jos en olisi päässyt asuntolaan, koulunkäyntini olisi ollut siinä. Minusta olisi tullut isäni tavoin maaton päivätyöläinen.” Gones toteaa. Päätettyään opiskelut asuntolassa, Gones pääsi apulaiseksi pienelle lähetysklinikalle, ja kiinnostus terveysalaan syntyi. Nuoren pojan kiinnostus ja kyvyt eivät jääneet huomaamatta, ja niin hän pystyi työn ohessa jatkamaan opintojaan ensin silmätautien ensihoitajaksi, ja silmäsairauksien parissa aikansa työskenneltyään myös medical assistantiksi (3 vuoden lääketieteen koulutus). Hän työskenteli pitkään lähetyssairaalassa kouluttaen hoitajia ja kyläkätilöitä, ja opiskeli itselleen samalla ylemmän asteen tutkinnon. ”Olen hyvin kiitollinen norjalaisille kummeilleni, jotka mahdollistivat koulunkäynnin. Lähettien kautta olen pitänyt heihin silloin tällöin yhteyttä. Olin valtavan iloinen kun vuonna 2006 he tulivat käymään Bangladeshissa ja vierailivat myös kotonani. Saatoin kertoa heille tarinani.” Gonesilla on kolme tytärtä, ja hän tahtoo panostaa kaikkensa heidän koulutukseensa, vaikka ylemmän asteen opinnot ovat todella kalliita. ”Koulutus on antanut hyvän työpaikan lisäksi minulle äänen. Voin ilmaista ajatukseni suurellekin kuulijajoukolle, ja pystyn asioimaan viranomaisten ja johtajien kanssa – näin eivät kouluttamattomat kyläläiset kykene tekemään.” Gones uskoo, että koulutus ja ammattitaito on yksi Jumalan antamista lahjoista, joita meidän tulee käyttää oikein, muiden hyväksi. ”Turvaudun Jeesukseen, etsin häneltä johdatusta ja inspiraatiota työhöni. Häneen luottaen koskaan ole toivoton, vaikka joidenkin unelmien toteutuminen näyttäisikin mahdottomalta”. Lopuksi kysyn vielä Gonesilta, mitä hän tahtoisi sanoa suomalaisille, jotka ehkä harkitsevat
kummiksi ryhtymistä. Näin hän vastaa: ”Jos voit auttaa yhtä koululaista rakentamaan parempaa elämää, niin vaikka jossakin kohtaa lopetat, antamasi apu jatkaa hyvää työtään ja moninkertaistuu seuraavassa sukupolvessa ja koko yhteisössä”.


Kylväjä ylläpitää poikein asuntolaa. Asuntolan pojat kaivolla.
Terveisin 
Kummisihteeri ja Annukka

Kummisivumme:
http://www.kylvaja.fi/lahjoita/kummiksi/

1 kommentti:

  1. khasiat jelly gamat qnc untuk kesehatan menyeluruh
    I really like the dear information you offer in your articles. I’m able to bookmark your site and show the kids check out up here generally.

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)