sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Sama puhemylly jauhaa samoja paikkansapitämättömiä väitteitä

Verkkomedian kommentit ainakin kirkollisella puolella ilmentävät sitä,
  • miten vaikeaa on ensinnäkin keskustella. 
  • Keskustelemistakin vaikeampaa on sietää sitä, että joku toinen on toista mieltä kuin itse. 
  • Ja hankalinta monille on, jos jää vähemmistöön huutoäänestyksessä. 
Lähetysjohtaja Pekka Mäkipään pääkirjoitus tuoreimmassa Kylväjä-lehdessä on luettu lehtien toimituksissa ja Kotimaa-lehti teki jutun siitä, että Kylväjä ei saanut ulkoasiainministeriön kumppanuusjärjestöasemaa, Seurakuntalaisen Elämään-lehti siitä pääkirjoituksen johtoajatuksesta, että pääkaupunkiseudun seurakuntayhtymät ovat päätöksillään ja niihin liittyvällä viestinnällään tahranneet Kylväjän maineen.
Molempien juttujen alla käytävä keskustelu on tasoltaan valitettavan heikkoa eivätkä monetkaan keskustelijat ole esittäneet tosiasioihin pohjaavia mielipiteitä, vaan keskusteluihin osallistumiseen on riittänyt, että on halu asettua jonkun puolelle. Virheellisen tiedon määrä on niin suuri, että asioista kiinnostuneet on paras yksinkertaisesti toivottaa tervetulleiksi Kylväjän tilaisuuksiin kuuntelemaan ja katselemaan ja lukemaan tarjolla olevaa tietoa siitä hyvästä työstä, mitä teemme.

Pari asiaa poimin kuitenkin tähänastisesta keskustelusta:

Tulkaa kaikki -liikkeen tikkurilalainen edustaja Sari Roman-Lagerspetz, jolla on ollut runsaasti aikaa ja mahdollisuutta osallistua verkkokeskusteluihin, toistelee itsepintaisesti mustamaalaavia väitteitään siitä, että Kylväjä on homovastainen järjestö ja että Kylväjä syrjii naispappeja.

Toinen näissäkin keskusteluissa toistettu teema on virheellinen väite siitä, ettei Kylväjä noudata kirkon päätöksiä.  Väitteen kohtasin edellisen kerran useaan otteeseen Espoon seurakuntayhtymän talousarviomäärärahapäätöksen yhteydessä. Sikäläinen ryhmä Kevään kirkko -niminen Tulkaa kaikki -liikkeen sisarryhmittymä piti saamieni tietojen mukaan esillä tätä virheellistä tietoa.

Luettuani Esse-lehden asiaa koskevan uutisen verkosta otin yhteyden yhtymään saadakseni tietää, onko päätökseen todella kirjattu perusteluksi, ettei Kylväjä noudata kirkon päätöksiä. Kävi ilmi, että Essen verkkolehdessä tuolloin ollut uutinen oli virheellinen ja se korjattiin. Paperisen lehden pääkirjoituksesta sai vielä siitäkin käsityksen, että päätöksen perustelu olisi ollut mainitsemani, mutta pääkirjoittaja varoi sanomasta tällaista suoraan, sillä päätöstä ei ole lainkaan perusteltu, on vain päätetty, että Kylväjä ja Kansanlähetys jäävät ilman kyseistä tukea, perusteluja ei ole. 

Kylväjä on ollut avoin ja läpinäkyvä näiden asioiden käsittelyssä.
Etelän seurakuntayhtymien kysymykset ja Kylväjän vastaukset niihin ovat luettavissa nettisivuiltamme.
Esirukous on tarpeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)