torstai 9. toukokuuta 2013

Kylväjä on tukemassa kylien ihmisiä Bangladeshissa

Vaatetehtaissa työskentelevien ihmisten surkeat olot ja työturvallisuusrikkomukset ovat olleet niitä asioita, jotka viime aikoina ovat nousseet Bangladeshista uutisotsikoihin.
Ennaltaehkäisevä työ ei kai koskaan saa osakseen kovin suurta huomiota, se ei ole dramaattista eikä siitä ole yhtä helppo saada vaikuttavia kuvia kuin romahtaneista rakennuksista tai tulipaloista.
Eilen Bangladeshin viranomaiset kertoivat, että lopullinen kuolonuhrien luku Dhakan huhtikuisessa tekstiiliteollisuusrakennuksen romahduksessa nousi 800:aan.
Jo tänään uutisoitiin pienemmästä onnettomuudesta, jälleen tekstiilitehtaassa.

Kylväjän työ Bangladeshissa on pääosin Suomen valtion kehitysyhteistyötuen turvin totetutettavaa kyläyhteisö-, terveys- ja koulutyötä. Tässä melko laajassa toiminnassa on palkattuna noin sata paikallista kenttätyöntekijää, opettajaa, asiantuntijaa. Työn johto on paikallisten ihmisten käsissä, oma väkemme on asiantuntijatehtävissä tukemassa paikallista johtoa heidän tehtävissään.
Paikallisten palveluiden ja työtilaisuuksien tukeminen merkitsee Bangladeshissa, – kuten se merkitsee Suomessakin – sitä, että ihmiset voivat useammin jäädä kotiseudulleen.
Suoran työllistämisen lisäksi Kylväjä tarjoaa toimeentulomahdollisuuksia monille naisille ostamalla heidän käsitöitään kylväjän pienimuotisen kehitysmaayrityksen myyntiin samalla kun käsitöitä tekeviä naisia kannustetaan paikalliseen markkinointiin.

1 kommentti:

  1. Greetings! Very useful advice in this particular post!
    It is the little changes that produce the most significant changes.
    Thanks for sharing!

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)