torstai 26. syyskuuta 2013

Muukamutsin mietteitä 2.

Aurinko on punaisena pallona juuri mennyt suuren puun taakse ja ruutu näkyy hyvin. Luulen löytäneeni hyvän paikan blogikirjoituksen tekoon. Siis sellaisen, jossa internet toimii, että voisin kirjoittaa ja lisätä ehkä muutaman kuvan.

Istun Tansaniassa Iteten kylässä portailla jotka johtavat sairaalalta alas neuvolaan.  Monet käyttävät tietä oikopolkunaan alhaalta kylältä sairaalaan. Päivä on ollut kuuma, +33 astetta tänään talon varjopuolella.

Noniin, jatketaas taas. Välillä tuli tervehtimistauko. Ohitseni kulki monta ihmistä. Vievät potilaille ruokaa kotoaan.  Kaikkia tervehditään kohteliaasti.  Lapset laittavat käden pääni päälle ja tervehtivät kunnioittavasti.  Aikuiset tarjoavat kättä. Ihmettelevät, mitä teen tietokone sylissä tässä portailla. Luulin, että olisi rauhallinen hetki...

Olen nyt seniorilähetti. Mikäs se on? No, eläkkeellä oleva entinen Tansaniassa lähetystyössä ollut diakonissa.  Nyt Kylväjä haluaa vielä olla lähettämässä meikäläisiä vapaaehtoistyöhön entiseen maahan.  On menossa yhdeksäs vuosi jos kaikki tässä maassa vietetyt vuodet lasketaan yhteen. Kylväjä maksaa matkan ja työstä aiheutuneet kulut.

Mikäs minut sai tänne tulemaan nyt? Mieheni on Iteten sairaalassa kirurgina Rotary-järjestön lääkäripankin kautta. Hän on ns kumppanuuslähetti Kylväjässä. Yhdessä teemme matkaa taas.  Tälläkertaa  Luterilaisen kirkon (ELCT) Konde-hiippakunnan piispa kutsui minut työhön seurakuntaan. Paikalinen pappi on pomoni ja juuri tänään olemme suunnitelleet tulevia töitä.  Niihin kuuluu tapahtumien valmistelua yhdessä seurakunnan toisten työntekijöiden kanssa,  kokouksia, naistenpiirejä, kotikäyntejä, puheita ja henkilökohtaisia tapaamisia jne.  Swahilin kieli on se jota käytän, paikallinen kieli on nimeltään kinjagusa. Sillä osaan vain tervehtiä. Ne sanat opin, kun olimme kolme kuukautta kevättalvella täällä.

Nyt mustarastas aloittaa iltalaulunsa ja kaskaiden siritys täyttää hämärtyvän illan.  Aurinko kultaa vielä pilvien reunoja. On aika kokkeilla, saanko vielä liitettyä kuvat tähän jatkoksi. Yhteys on niin hidas, että kuvat eivät latautuneet. Nyt jännätään, miten kirjoitus lähtee.


3 kommenttia:

  1. Muukamutsille rakkaat terveiset, hyvin ainakin teksti on luettavissa, ehkä ne kuvat liitelevät joskus perässä :) Laulu soi päässäni teitä siunatessani: "Lähden uudestaan matkaa jatkamaan, askeleissasi kulkea saan..."

    VastaaPoista
  2. Kiitos kuulumisista. Voimia ja siunausta työhönne.Te siellä helteessä, me täällä syksyn kylmyydessä, ensimmäiset lumihiutaaleetkin ova tulleet.

    VastaaPoista
  3. Hyvin teksti. Kiitos siitä. Eikä aina tartte, jos on vaikea lähettää. Kyllä täällä ymmärretään ja rukoillaan vaikka ei mitään hetkeen kuuluiskaan. Mutta ihan, että kuuluu!!! :-)

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)