perjantai 14. maaliskuuta 2014

Hyviä uutisia Mongolian seurakunnista


Lähettimme sai vierailla luterilaisissa yhteistyöseurakunnissa Mongoliassa. Hän kertoi monia hyviä uutisia seurakuntien toiminnasta. Zavhanin maakunnan seurakunta on vahvistunut ja Gobi-Altain maakuntaan on syntymässä uusi seurakunta. Eräs matkan kohokohta oli vierailu erääseen juuri uskoon tulleeseen perheeseen.

”Saimme Sainaa-pastorin kanssa vierailla erään jurtassa asuvan perheen luona. Perhe oli jokin aika sitten shamanismista kristityiksi kääntynyt perhe. Perheen tytär oli aikaisemmin shamanistina olleessaan transsitilassa puhunut käsittämättömiä, jotka hänen äitinsä oli sitten tulkinnut ymmärrettävälle kielelle. Sainaa kehotti näitä uskovia pysymään lujina uskossaan, sillä paholainen voi yrittää vetää heitä takaisin vanhoille teille ja niiltä teiltä voi olla todella vaikeaa palata takaisin Jeesuksen luo. Hän pyysi minuakin kertomaan miksi hän uskoo Jeesukseen ja miksi häneen kannattaa uskoa. Tämä perhe oli kuulemma tullut kristityksi melko spontaanisti Sainaan edellisellä vierailulla ja tuolloin he olivat luopuneet kaikista shamanismiin liittyvistä materiaalista, jonka arvo on melkoinen ja hävittäneet ne.”

Oheisessa kuvassa Sainaa-pastori opettaa maaseudun keskuksen seurakuntalaisia autokoulussa, jossa seurakunta kokoontuu.


1 kommentti:

  1. On rohkaisevaa lukea Jumalan työstä Mongoliasta. Hän jatkaa työtään vaikka työmiehiä on vähän elonkorjuussa. Rukoilemme paikallisten työntekijöiden puolesta. Ei ole helppoa päästä irti shamanismin vallasta.

    VastaaPoista

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)