perjantai 21. maaliskuuta 2014

Kehitysministeri Haavisto: "Erityisen tärkeää on syrjäytyneiden ryhmien oikeus koulutukseen ja ammattikoulutus."

20. maaliskuuta järjestettiin kansalaisjärjestöseminaari, jonka aiheena oli avoimuus ja riskien hallinta kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyössä. Seminaarissa ulkoministeriö ja kansalaisjärjestöt pohtivat, miten kehitysyhteistyön avoimuutta voitaisiin lisätä ja toimintaan liittyviä riskejä hallita entistä paremmin.

Seminaarin avannut kehitysministeri Pekka Haavisto antoi tunnustusta järjestöille, jotka ovat julkisuudessa puolustaneet kehitysyhteistyövaroja. 
”Oma taloustilanne ei saa olla Suomelle syy lipsua kansainvälisistä vastuista”, kehitysministeri painotti.

Ministeri Haaviston mielestä kehitysmaiden omat järjestöt ovat entistä vahvempia, mikä mahdollistaa entistä toimivamman yhteistyön.
”Ei ole tarkoitus tehdä asioita ohi kehitysmaiden järjestöjen, vaan yhteistyössä ja kumppanuudessa heidän kanssaan. Afrikkalaisten identiteetti ja itsetunto ovat vahvassa nousussa, ja se mahdollistaa entistä yhdenvertaisemman yhteistyön ja oppimisen molempiin suuntiin.”

Ministeri Haavisto totesi, että koulutuksella on keskeinen rooli kehitysyhteistyössä tulevaisuudessa. Koulutus on Suomen painotus ja liittyy vahvasti vuoden 2015 jälkeisiin kehitystavoitteisiin.
”Erityisen tärkeää on syrjäytyneiden ryhmien oikeus koulutukseen ja ammattikoulutus. Kehitysmaissa koulupolku katkeaa liian varhain eikä ammattikoulutusta arvosteta tarpeeksi. Työllisyyttä parantava ammatillinen opetus ja  korkeakouluopetus ovat tärkeä osa kehitystä, ja tässä kansalaisjärjestöt voivat olla vahvasti mukana.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)