tiistai 18. maaliskuuta 2014

Puurimin juhlintaa Ukrainan OdessassaLiedenpohjan perhe lähetti viestin Puurim-juhlista, joita on juuri vietetty Ukrainan Odessassa: 

"Osallistuimme täällä Odessassa kahteenkin puurim-juhlaan: perjantai-iltana, eli sapatti-iltana JFJ:n (Jews for Jesus) järjestämään juhlaan ja lauantai-iltana messiaanisen Uusi Jerusalem -seurakunnan puurim-juhlaan. JFJ:n juhlaan oli kutsuttu ihmisiä sekä kadulla että kotikäynneillä ja paikalle olikin saapunut väkeä runsaasti, noin nelinkertaisesti tavalliseen sapattiin verrattuna. Samoin messiaanisen seurakunnan tilat täyttyivät juhlijoista, niin että sadasta tuolista ei jäänyt montakaan vapaaksi. Seurakuntalaiset olivat myös harjoitelleet humoristisen puurim-näytelmän (kuva). 

Puurim-juhla perustuu tapahtumiin, jotka on kirjattu muistiin Raamattuun sisältyvään Esterin kirjaan. Siinä kerrotaan, miten juutalainen Ester voitti kuningas Ahasveroksen eli Kserkseen  järjestämän Miss Persia -kilpailun ja pääsi Intiasta Etiopiaan saakka ulottuvan valtakunnan uudeksi kuningattareksi. Kasvatti-isänsä Mordokain käskystä hän kuitenkin salasi kansallisuutensa, ja kun koko juutalaisen kansan tulevaisuus oli vaakalaudalla, hän oman henkensä uhalla meni kertomaan kuninkaalle tämän neuvonantajan, amalekilaisen Haamanin, säätämästä juutalaisten tuhosta. Kuningas ei voinut peruuttaa lakia, joka käski tappaa jokaisen juutalaisen koko valtakunnan alueella, ja salli ryöstää heidän omaisuutensa, mutta sääti uuden lain, joka antoi juutalaisille luvan puolustautua. Niinpä juutalaiset voittivat vihollisensa.

Kuningatas Ester ja hänen kasvatusisänsä Mordokai säätivät, että kaikkien juutalaisten ja heihin liittyvien oli vietettävä adar-kuun neljättätoista ja viidettätoista päivää joka vuosi, koska juutalaiset niinä päivinä olivat päässeet rauhaan vihollisistansa ja murhe oli kääntynyt iloksi ja suru juhlaksi – että heidän oli vietettävä ne päivät pito- ja ilopäivinä ja lähetettävä toisilleen maistiaisia ja köyhille lahjoja (Ester 9).

Rukouksiinne jätämme kaikki Ukrainan juutalaiset jotta he kääntyisivät juutalaisen messiaan Jeshuan eli Jeesuksen puoleen. Voitte myös muistaa koko Ukrainan maata ja sen asukkaita, sillä tällä kertaa juhlaa varjosti maan poliittinen tilanne. Monet tavalliset ihmiset pelkäävät sodan syttyvän."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)