keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Sapattiateria kutsuu juutalaisia


Johannes Kastajan seurakunta Pietarissa viettää säännöllisesti sapattiaterioita. Sapattiaterioilla seurakuntalaiset tulevat yhteen ja niille kutsutaan mukaan myös uusia ihmisiä. Moni on löytänyt tien seurakunnan yhteyteen ja elävään uskoon sapattiaterioiden kautta. Johannes Kastajan seurakunnassa vietettävät sapattiateriat ovat ns. messiaanisia; niissä keskuksena on Jeesus Kristus.
Yleensä sapattiaterialla muistellaan Jumalan luomistyön täydellisyyttä ja hänen hyvyyttään, koska Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä, sapattina, kun Hän oli luonut maailman. Messiaaninen sapattiateria ei jää Vanhaan Testamenttiin, vaan siinä ruokailun ja luettavien raamatuntekstien kautta muistellaan Jumalan pelastustekoa, joka huipentuu Jeesuksessa Kristuksessa. Messiaaninen sapattiateria vahvistaa uskomme juutalaisia juuria, mutta se myös korostaa Jeesuksen merkitystä uskomme keskuksena. Hän on messias, joka toi täydellisen sovituksen synneistä.
Johannes Kastahan seurakunta on messiaaninen seurakunta, joka toimii Pietarin ydinkeskustassa ja kuuluu Inkerin kirkkoon. Seurakunta on Kylväjän yhteistyöseurakunta Pietarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)