torstai 9. lokakuuta 2014

Ei todellakaan kannata provosoitua, jos provosoidaanKlikkailujournalismissa jutun arvon määrittää se, kuinka moni innostuu otsikosta. Lisäksi sisältö on sitä parempi mitä enemmän se aiheuttaa keskustelua. Kristilliseksi itseään kutsuva media ei toimi kristillisen etiikan mukaan, jos ja kun sortuu klikkailujournalismiin.

Vaikka verkkopalvelujen jutut, niiden otsikointi tai juttujen keskusteluissa esitetyt mielipiteet kuinka kuohuttaisivat, niihin osallistumista kannattaa punnita nähdäkseni hyvin tarkkaan, sillä verkkopalvelut toimivat liikeyrityksinä. Ne saattavat yksinkertaisesti olla kiinnostuneita rahasta: vilkas keskustelu, linkittely ja julkisuus tuovat mainostuloja verkkopalvelulle.

Tänä aikana moni media-alankin yritys on joutunut kannattavuushaasteisiin. En ihmettele, jos mainostajien raha toisi myös mukanaan sisältöpaineita: sen lauluja laulat kenen leipää syöt, on vanha totuus. Siitä köyhät saavat aina kärsiä.

Kristitty on velvoitettu kahdeksannen käskyn ja sen selityksen mukaisesti. Tässä käsky ja tohtori Martti Lutherin selitys siihen Vähän katekismuksen mukaan:

Kahdeksas

Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi. Mitä se merkitsee?
Vastaus:
Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme puhu lähimmäisestämme perättömiä, petä hänen luottamustaan, panettele häntä tai tahraa juoruilla hänen mainettaan, vaan puolustamme häntä, puhumme hänestä hyvää ja tulkitsemme kaiken hänen parhaakseen.


Martti Lutherin Ison katekismuksen selitys kahdeksanteen käskyyn on kirkon sivuilla.


Tässä kilvoitelkaamme. Ei ole syytä edistää klikkausjournalismia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)