sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Kirkon tiedotus välittää viestejä joissa vedotaan kirkon yhtenäisyyden puolesta

Edit. 30.11.  (uudempi tiedote lisätty)

Kansliapäällikkö Keskitalo rauhoittelee: Kirkon avioliittokäsitys ei ole muuttunut

Eduskunnan päätös samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeudesta ei vaikuta kirkon opetukseen ja käytäntöihin. Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo rauhoittelee päätöksestä seuranneita reaktioita.
”Eilisen päivän aikana kirkosta erosi melkoinen määrä ilmeisesti juuri heitä, jotka ajattelevat avioliitosta perinteisellä tavalla. Heille ja tietenkin kaikille asiaa pohtiville haluan sanoa, että kirkon avioliittokäsitys ei ole mitenkään muuttunut eilisen eduskunnan äänestyksen perusteella”, Keskitalo muistuttaa Facebook-päivityksessään.
”Kirkon avioliittokäsitystä ei päätä eduskunta, eivät yksittäiset henkilöt, vaan kirkon edustajista koostuva 109-jäseninen kirkolliskokous.”
Avioliittokäsityksen muuttaminen tai vihkioikeudesta luopuminen tarkoittaisi käytännössä kirkollisten toimitusten kirjan muuttamista. Tällaisen asian hyväksyminen edellyttää kirkolliskokouksessa ¾ enemmistöä.
”Arvioin, että tällaisen enemmistön löytyminen kirkon avioliittokäsityksen muuttamiseksi ei ole näköpiirissä. Keskustelu asiasta kuitenkin varmasti viriää ja sitä on tärkeä käydä”, Keskitalo sanoo, ja toivoo eri näkökantoja edustavilta malttia ja kunnioitusta.
”Nyt on toisen kunnioittamisen ja kuuntelemisen aika. Toivon ja rukoilen, että keskustelu avioliitosta ei kohtuuttomasti revi kirkkoa.”

(Tiedote sellaisenaan, Kirkon tiedotuskeskus)Julk. 30.11.

Mikkelin ja Porvoon piispat vetoavat kirkon yhtenäisyyden puolesta

Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen ja Porvoon hiippakunnan piispa Björn Vikström vetoavat kirkon yhtenäisyyden puolesta.
”Eduskunta on eilen käsitellyt avioliittolakia. Kysymys avioliitosta jakaa paitsi eduskuntaa myös kirkkoa. Me allekirjoittaneet piispat lähestymme tätä asiaa eri tavoin. Olemme kuitenkin täydellisen samanmielisiä siitä, ettei tämän asian vuoksi kenenkään pidä erota kirkosta.
Kirkko on Raamatun mukaan yksi Kristuksen ruumis ja kristityt ovat sen ruumiin jäseniä. Ruumis tarvitsee jokaisen jäsenensä ja jokaisen jäsenen lähteminen sattuu. Kirkko tarvitsee sinua.
Erimielisyyden keskellä samantahtoisuus on tärkeintä – hyvä tahto toisiamme ja kirkkoa kohtaan. Meillä kaikilla on unelmamme kirkosta. Mutta meidän tehtävämme on rakastaa kirkkoa eikä unelmaamme. Meidän tulee rakastaa kirkkoa sellaisena kuin se on eikä sellaisena mitä se voisi olla. Tämä koskee sekä uudistushaluisia että perinteisemmin ajattelevia.
Vetoamme kunnioittavan keskustelun puolesta. Älköön toisen mielipidettä leimattako tyhmäksi tai tyhjäksi. “Kunnioittakaa kilvan toisianne!”
Huomenna on ensimmäinen adventti ja uusi kirkkovuosi alkaa. Piispoina kutsumme kaikkia erilaisia ihmisiä laulamaan Hoosiannaa. Toivottakaamme uusi kirkkovuosi ja Jeesus tervetulleeksi jokaiseen Suomen kirkkoon. Vierekkäin istuen, Jumalan armosta iloiten ja keskinäisessä rakkaudessa rukoillen.”
piispa                                                                                       piispa
Seppo Häkkinen                                                                      Björn Vikström

(Tiedote sellaisenaan. Lähde: Kirkon tiedotuskeskus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)