maanantai 4. toukokuuta 2015

Reippailua ja Raamattua Itä-SiperiassaItä-Siperiassa vietettiin toukokuun alussa liikunnallista viikonloppua jalkapallon ja retkeilyn parissa. Mongoliassa urheilulähetyksen parissa työskennellyt Jarkko Vähäsarja piti jalkapallokoulua, jossa pallonkäsittelytaitoja harjoiteltiin leikkien ja hauskanpidon kautta, ja lopuksi pelattiin oikea ottelukin. Kentällä raikui nauru eri-ikäisten ja eri tasoisten pelaajien päästessä koettelemaan taitojaan. Jalkapallokoulussa huomattiin, että liikunta todella yhdistää yli ikäluokkien ja kielimuurienkin ja liikunnan pariin on helppo kutsua myös seurakunnan ulkopuolelta tulevia ystäviä.


Pelkästä liikunnan riemusta ei kuitenkaan ollut kyse, vaan pelaamisen rinnalla Jarkko jakoi myös
hengellistä opetusta. Jalkapallokoululaiset saivat kuulla tuhlaajapojasta ja siitä, kuinka itse Jumala, kaikkivaltias taivaallinen Isämme rakastaa jokaista meistä maailman teillä likaantuneista lapsistaan ja odottaa meitä kotiin. Tuhlaajapojan isä puki poikansa juhlavaatteisiin, ja meillekin on valmistettu parhaat mahdolliset vaatteet: meidät puetaan Jeesukseen. Kaikki on tehty valmiiksi meitä varten.

Jalkapallokoulun jälkeen lähdettiin seuraavana päivänä retkelle kaupungin ulkopuolelle.
Parikymmentä reipasta retkeläistä kiipesi vuorelle, ihaili maisemia, otti valokuvia ja nautti ulkoilmasta. Vaikka sää oli vaihtelevainen ja päivän aikana Siperian luonto puhalsi retkeläisten päälle niin tuulta, sadetta kuin raekuurojakin, oli tunnelma silti iloinen ja lämmin. Vuorenvalloituksen ohessa nautittiin yhteinen piknik-lounas avoimen taivaan alla ja pelattiin frisbeetä. Luonnon helmassa oli helppo myös laulaa Jumalan luomistyöstä ja suuruudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)