maanantai 12. lokakuuta 2015

Girls Rock!Vaikka se jäi ehkä monilta huomaamatta, viime perjantai oli kansainvälinen tyttöjen päivä. Sinä päivänä muistettiin sitä hyvää, mitä tytöt ja naiset tuovat meidän elämiimme ja yhteisöihimme.

Se oli myös hyvä aika pohtia, mitä meidän tulisi vielä tehdä, jotta tyttöjä ja naisia kohdeltaisiin samanvertaisesti miesten ja poikien kanssa. 
 
Naiset ovat maailman alusta saakka myötävaikuttaneet meidän kaikkien elämiimme ja yhteisöihimme: Elizabeth I,  Florence Nightingale, Helen Keller, Äiti Teresa, Aung San Suu Kyi.  Ja lista jatkuu..  Moniin meistä tytöt ja naiset vaikuttavat ehkä vähemmän dramaattisella mutta yhtä tärkeällä tavalla äiteinä, siskoina, vaimoina ja tyttäreinä. Tytöt ja naiset ovat mahtavia!  Girls rock!

Olemme silti Kylväjässä huolissamme siitä, että tyttöjen ja naisten mahdollisuudet toteuttaa heidän unelmiaan ja elää sellaista elämää kuin he haluavat, ovat paljon heikompia miehiin ja poikiin verrattuna.
  
Tiesittekö, esimerkiksi, että vaikka koulutus ulottuu yhä paremmin lapsiin köyhissä maissa, vain 30% tytöistä käy yläastetta tai että 64% lukutaidottomista ihmisistä on naisia?  Toisin sanoen maailmassa on melkein kaksi kertaa enemmän lukutaidottomia naisia kuin miehiä.  Arvioidaan myös, että joka seitsemäs tyttö kehitysmaissa menee naimisiin ennen kuin täyttää 15 vuotta.

Vielä on siis paljon tehtävää.  Haluaisin lopettaa kuitenkin jakamalla teidän kanssa elokuvatrailerin  yhdestä sisukkaasta nuoresta naisesta, Malala Yousafzaista.  Nuori pakistanilainen nainen on koulutusaktivisti ja Nobel-palkinnon voittaja, jota Taliban ampui, koska hän edisti tyttöjen koulutusta.  Hän jäi silti henkiin ja tekee jatkossakin työtä tyttöjen koulutuksen edistämiseksi uhkista huolimatta. Inspiroiva tarina meille kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)