perjantai 4. joulukuuta 2015

Alkoholisteja uuden elämän alkuun


Kylväjän Mongolian lähetystyölle luonteenomaista on kokonaisvaltaisuus. Evankeliumin julistuksen ohella työhön kuuluvat diakoninen palvelu ja kehitysyhteistyö.

Vuodesta 2008 alkaen Kylväjä on tehnyt alkoholistityötä, jossa kerrotaan alkoholin vaaroista kouluissa, vankiloissa ja yhteistyössä paikallisten seurakuntien sekä sosiaaliviranomaisten kanssa. Tämän työn yhteydessä aloitettiin vuonna 2011 Arhangain maakunnassa alkoholistien vastaanottokoti, jossa alkoholista eroon pyrkivät miehet voivat asua yhdestä kuuteen kuukauteen kerrallaan. Yhdellä kerralla vastaanottokodissa asuu 5 – 8 miestä. Vastaanottokotia johtaa S. Idersaikhan, joka on itsekin päässyt eroon aiemmasta alkoholiriippuvuudestaan.

”Terveen elämän keskus” – vastaanottokoti auttaa alkoholisteja uuden elämän alkuun. Keskuksesta käsin järjestettävän valitustyön ohella miehet saavat tukea omassa toipumisprosessissaan. Heillä on ryhmätapaamisia, raamattu- ja rukouspiirejä ja monipuolista työterapiaa. Keskus hankkii myös omalla työllään varoja toiminnalleen. Tämä myös lisää keskuksen itsekannattavuutta. Keskus elää hyvin niukoilla taloudellisilla resursseilla. Kylväjän ohella keskuksella ei ole muita säännöllisiä ulkomaisia tukijoita.

Kylväjä tukee monin tavoin alkoholistityötä tekevää ”Rakkauden liitto – tulevaisuus” – yhdistyksen työtä. Kylväjä on luovuttanut yhdistykselle talon, jossa vastaanottokoti sijaitsee. Kylväjän lähetit vierailevat alkoholistikodissa ja ohjaavat keskukseen toimintaa.
 


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)