torstai 24. maaliskuuta 2016

Kiirastorstaina ostoskeskuksen elokuvateatterissa ja Getsemanessa


Kotimaantyönjohtaja Hanna Lindberg kirjoittaa:

Olen kiirastorstaina kävellyt muiden kristittyjen kanssa Jerusalemissa Via Dolorosaa pitkin Getsemanen puutarhaan Öljymäelle muistaen Jeesuksen kärsimystä. Olen pääsiäisaamun hämärässä kiiruhtanut Puutarhahaudalle eri puolilta maailmaa kokoontuneen seurakunnan kanssa riemuitsemaan ylösnousemuksesta ja kuoleman vallan voittamisesta.

Kuitenkin vielä vaikuttavampi pääsiäiskokemus oli olla erään Lähi-Idän muslimimaan pääkaupungissa ostoskeskuksen elokuvateatterissa ja katsoa Passion of the Christ –elokuvaa.  Sali oli täynnä paikallisia. Itselle tuttuakin tutumpi kertomus oli kuvattu järkyttävyyteen asti autenttisuuteen pyrkien. Mietin koko ajan miltä kristinuskon syvimmän sanoman kuvaus näytti muslimin silmin. Muutama päivä myöhemmin ostoskeskuksen valokuvausliikkeessä nuori myyjä kysyi vakavana tapahtuiko kaikki oikeasti kuten elokuvassa, pitikö kuvaus paikkansa. Veimme hänelle myöhemmin Raamatun, jotta hän saattoi itse lukea ja tarkistaa tapahtumat.

Via Dolorosalla ristin painon alle kompastuneen Jeesuksen suuhun oli elokuvassa laitettu vuorosanat, jotka itse asiassa löytyvät Ilmestyskirjasta (21:5). Mielestäni oivaltavan täydellinen tulkinta siitä, mitä pääsiäisenä tapahtui. ”Uudeksi minä teen kaiken!” sanoo valtaistuimellaan istuva Voittaja. Jeesus ei tyytynyt korjailemaan vanhaa tai kierrättämään käytettyä, vaikka Vanhasta testamentista tutuksi tulleilla käsitteillä puhuikin. Hän teki uuden liiton, jossa Jumalan laki ei ole enää hakattuna kivitauluihin, vaan sykkii uutta elämää kivisydämen tilalle tulleissa uusissa sydämissä. Tähän elämään synnytään uudeksi ylhäältä ja se kaikuu uusissa lauluissa, ylistyslauluissa hänelle, joka on voittanut.

Oman arkisen lähetyselämämme keskellä ja länsimaisen kristillisyyden alamäkeä katsellessa evankeliumin uutuuden viehätys ja uutta elämää luova voima voi tuntua kaukaiselta. Rukoillessamme ja odottaessamme herätystä omaan maahamme kuulemme lähetyskentiltä rohkaisevia tietoja siitä, miten meistä samalta vanhalta tuntuva evankeliumi on yhä uuden elämän tuova ilosanoma. Suomeen tulleiden pakolaisten myötä lähetyskenttä on tullut kotiovellemme. Saamme liittää nämä kymmenettuhannet pakolaiset esirukoustemme piiriin ja odottaa, että yhä uudelleen herätyskin voi alkaa kotiovelta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme asiallisia kommentteja ja asiallista keskustelua.
Kommentit tulevat näkyviin tarkistuksen jälkeen :)